Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN 1672-2      
Kabul Tarihi : 26.06.2007
İptal Tarihi : 19.01.2010
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Gıda işleme makinaları - Temel kavramlar - Bölüm 2: Hijyen kuralları
Başlık (İng) : Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Kapsam : Bu standard, insanların veya ilgili olan yerlerde hayvanların tüketimi için üretilen gıdaların hazırlanması ve işlenmesinde kullanılan makinalar için bu gıdalardan kaynaklanan bulaşma, enfeksiyon, hastalık veya zarar riskini ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için ortak hijyen kurallarını kapsar.
Kapsam (İng) : The standard specifies common hygiene requirements for machinery used in preparing and processing food for human and, where relevant, animal consumption to eliminate or minimise the risk of contagion, infection, illness or injury arising from this food. It identifies the hazards which are relevant to the use of such food processing machinery and describes design methods and information for use for the elimination or reduction of these risks. This document does not deal with the hygiene related risks to personnel arising from the use of the machine.
Yerini Aldığı : TS EN 1672-2 :2001;  TS EN 1672-2 :2007;  
Yerine Geçen : TS EN 1672-2+A1 :2010;  
Tadil Eden : TS EN 1672-2+A1 :2011;  
Yararlanılan Kaynak : EN 1672-2:2005
Uluslararası Karşılıklar : EN 1672-2-EQV; DIN EN 1672-2 -EQV; NF U60-011-2, NF EN 1672-2 -EQV; BS EN 1672-2-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 1672-2
ICS Kodu : 67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları
Atıf Yapılan STD : TS 6212 EN ISO 4288 :1999;  TS EN ISO 12100-1 :2007;  TS EN ISO 12100-2 :2006;  TS EN 1050 :1997;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 40
Fiyatı : 280,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-