|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 5000
|
|
Kabul Tarihi :
|
19.01.2010
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Ekmek |
Başlık (İng) :
|
Bread |
Kapsam :
|
Bu standard, ekmeği kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to bread. |
Yerini Aldığı :
|
TS 5000 :1987; TS 12000 :1996; |
Tadil Eden :
|
TS 5000/T1 :2011; TS 5000/T2 :2014; TS 5000/T3 :2021; TS 5000/T4 :2023; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Pomeranz, Y.1971 Wheat Chemistry and Technology. AACC Inc.St.Paul MN, USA.
- Hoseney, R.C. 1994. Principles of Cereal science and Technology. AACC Inc. St.Paul. MN.USA.
- Pomeranz, Y.1985. Functional Properties Of Food Components. Academic Press Inc.Orlando, Florida.
- Sharf, J.M.1966. Recommended Methods for the Microbiological Examination of Foods. 2nd ed,p.164.American Public Health Assoc. New York.
- Anonim, 1971. Standard Methoden Fur Getreide Mehl und Brot. S.Erweirerte Auflage .Im Verlag. Moritz Scheafer, Detmold.
- Uluöz, M.1965. Buğday Un ve Ekmek Analiz Metodları.E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları No: 57, İzmir.
- Rohrlich, M.und Bruckner, G.1966. Das Getreide, I. Teil. Das Getreide und Seine Verarbeitung Verlag Paul Parey in Berlin und Hamburg.
- Anonim, 2009. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği.Resmi Gazete No:27133.Tebliğ No:2009/6.
- Anonim,2008. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitlerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ. Resmi Gazete No:26807. Tebliğ No:2008/5.
- Anonim,2006. Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ. Tebliğ No:2006/3.
- Anonim,2008. Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ. Tebliğ No:2008/45.
- Anonim,2008. Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği. Resmi Gazete No:26883. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 266 :2005; TS 545 :1967; TS 933 :2003; TS 1125 ISO 750 :2002; TS 1135 ISO 712 :2001; TS 1511 ISO 2171 :2000; TS 2104 :1975; TS 2383 :1991; TS 3522 :1992; TS 4265 :1992; TS 4500 :2002; TS 6063 ISO 7251 :1996; TS 6580 :1989; TS 7282 :2009; TS EN ISO 7218 :2008; TS EN ISO 3696 :1996; TS 7890 :2004; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
17 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|