|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI (Direktif :2006/42/EC)
|
TS No :
|
TS EN 1674+A1
|
|
Kabul Tarihi :
|
8.03.2012
|
İptal Tarihi :
|
18.04.2016 |
Hazırlık Grubu :
|
Makina İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Gıda işleme makinaları - Hamur ve pasta işleme makinaları - Güvenlik ve hijyen kuralları |
Başlık (İng) :
|
Food processing machinery- Dough and pastry brakes- Safety and hygiene requirements |
Kapsam :
|
Bu standard, gıda sanayiinde ve satış yerlerinde (ekmekçiler, pastaneler, tatlı sanayi, fırınlar, şekerlemeciler, şarküteriler, hazır yemek tesisleri, vb.) katı hamur veya pasta kütlesini merdaneleyerek inceltmek için kullanılan hamur ve pasta işleme makinalarının tasarımı ve imalâtı için gerekli güvenlik ve hijyen kurallarını kapsar. İşlem, genel olarak, aralığı elle ayarlanarak veya otomatik olarak gittikçe azaltılan merdaneler arasından hamurun ileri geri geçirilmesiyle yapılır.
Bu standard, bu makinaların taşınması, kurulması, çalışması, temizlenmesi ve bakımı için gerekli teknik güvenlik kurallarını kapsar |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies safety and hygiene requirements for the design and manufacture of dough and pastry brakes used in the food industry and shops (bread-making, pastry-making, sweet industries, bakeries, confectioners, delicatessens, catering facilities, etc) for reducing the thickness of a solid mass of dough or pastry by rolling it out. The operation is generally carried out by passing the dough back and forth between the rollers whose distance apart is reduced progressively either by manual adjustment or automatically. The standard covers the technical safety requirements for the installation, adjustment, operation, cleaning and maintenance of these machines, as defined in 3.12 of EN 292-1:1991 and in the manufacturer's instruction handbook. The significant hazards covered by this standard are mechanical (drawing-in, crushing, shearing, cutting, entanglement and loss of stability), electrical, ergonomic and those resulting from inhalation of flour dust and lack of hygiene. The hazards are specifically listed in 5. Noise is not considered to be a significant hazard from dough and pastry brakes. This does not mean that the manufacturer of the machine is absolved from reducing noise and making a noise declaration. Therefore a noise test code is specified in Annex B. It applies only to machines manufactured after the date of issue of the standard. The following machines are excluded: - experimental and testing machines under development by the manufacturer; - domestic appliances |
Yerini Aldığı :
|
TS EN 1674 :2002; |
Yerine Geçen :
|
TS EN 1674 :2016; |
Tadil Edilen :
|
TS EN 1674 :2002; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN 1674:2000+A1:2009 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
NF U65-051-EQV; EN 1674:2000+A1-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN 1674:2000+A1 |
ICS Kodu :
|
67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN 294 :1995; TS EN 349 :1995; TS EN 614-1 :2007; TS EN 954-1 :1999; TS EN 1088 :1996; :; TS EN 1672-2 :2007; TS EN 60204-1 :2011; TS 3033 EN 60529 :1997; TS EN ISO 3743-1 :2011; TS EN ISO 3744 :2011; TS 6956 EN ISO 4287 :2004; TS EN ISO 4871 :2010; TS EN ISO 11201 :2010; TS EN ISO 11688-1 :2011; TS EN ISO 12001 :2011; TS EN ISO 12100-1 :2007; TS EN ISO 12100-2 :2006; TS EN ISO 13849-1 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr, en, fr, de |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
30 |
Fiyatı :
|
280,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|