Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 591      
Kabul Tarihi : 13.03.2013
Hazırlık Grubu : TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Beyaz peynir
Başlık (İng) : White Cheese
Kapsam : Bu standard, beyaz peyniri kapsar
Kapsam (İng) : This standard specified white cheese.
Yerini Aldığı : TS 591 :2006;  TS 591/T1 :2008;  
Tadil Eden : TS 591/T1 :2015;  TS 591/T2 :2017;  TS 591/T3 :2019;  TS 591/T4 :2023;  
Yararlanılan Kaynak : 1. ANONİM, 1991. Her Yönüyle Peynir II. Milli Süt ve Ürünleri Sempozyumu, s.142-157 Tekirdağ. 2. ERALP, M. 1974 Peynir Teknolojisi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 533, Ankara. 3. FOX, P:F.1993 Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Vol II, London, Second Edition, p,601. 4. KOSKOWSKI, F.V.AND MISTRY, V.V.1997. Cheese and Fermented Milk Foods.Vol I:Origins and Principles. Third Edition, Cornell University, Ithaca, New York, p.728. 5. KOSKOWSKI, F.V.AND MISTRY, V.V.1997. Cheese and Fermented Milk Foods.Vol II:Prosedures and Analysis, Third Edition, Cornell University, Ithaca, New York, p.728. 6. METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F.2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler), Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No:24 Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir. 7. SCOTTT, R.1981. Cheese Making Practise, Elsevier Applied Science Publishers, New York, p.1-475 8. URAZ, T.Tarihsiz, Peynir Üretim Teknolojisi, Peynir Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara. 9. WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A.,JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1989. Dairy Teknology, Principles of milk properties and processes, ISBN 0-8247-0228-x, New York, 10. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.100.30 Peynir
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 2104 :1975;  TS 2176 :2011;  TS EN ISO 707 :2009;  TS EN ISO 1735 :2006;  TS 3046 :1978;  TS EN ISO 5534 :2006;  TS EN ISO 5943 :2007;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS 6582-2 EN ISO 6888-2 :2001;  TS 6582-3 EN ISO 6888-3 :2004;  TS EN ISO 6579 :2005;  TS ISO 10560 :1998;  TS ISO 5538 :2011;  TS 11359 :1994;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 7
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-