|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 3960
|
|
Tercüme Tarihi :
|
19.03.2015
|
Kabul Tarihi :
|
13.07.2010
|
İptal Tarihi :
|
24.04.2017 |
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar - Peroksit değeri tayini - İyodometrik (görsel) son nokta tayini |
Başlık (İng) :
|
Animal and vegetable fats and oils - Determination of peroxide value - Iodometric (visual) endpoint determination |
Kapsam :
|
Bu uluslararası standard hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlarda İyodometrik (görsel) son nokta tayini ile peroksit değerinin belirlenmesinde kullanılan yöntemi belirlemektedir. Peroksit değeri oksijenin hayvansal veya bitkisel yağlara kimyasal olarak bağlanan miktarının ölçümüdür- |
Kapsam (İng) :
|
This International Standard specifies a method for the iodometric determination of the peroxide value of
animal and vegetable fats and oils with a visual endpoint detection. The peroxide value is a measure of the
amount of oxygen chemically bound to an oil or fat as peroxides, particularly hydroperoxides. |
Yerini Aldığı :
|
TS EN ISO 3960 :2010; |
Yerine Geçen :
|
TS EN ISO 3960 :2017; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 3960:2010 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN ISO 3960-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 3960 |
ICS Kodu :
|
67.200.10 Hayvansal ve Bitkisel Yağlar |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN ISO 661 :2006; |
Cen/Cenelec :
|
CEN/ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
19 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|