|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 5282
|
|
Kabul Tarihi :
|
4.03.2024
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Ketçap |
Başlık (İng) :
|
Ketchup |
Kapsam :
|
Bu standard ketçabı kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers ketchup |
Yerini Aldığı :
|
TS 5282 :2003; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Türk Gıda Kodeksi – Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157/3.mükerrer sayılı Resmi Gazete)
[2] Türk Gıda Kodeksi – Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (30.06.2013 tarih ve 28693 sayılı Resmi Gazete)
[3] Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (26.01.2017 tarih ve 29960 mükerrer sayılı Resmi Gazete)
[4] Türk Gıda Kodeksi Gıda Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelere Dair Yönetmelik (05.04.2018 tarih ve 30382 sayılı Resmi Gazete)
[5] Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (13.10.2023 tarih ve 32338 mükerrer sayılı Resmi Gazete)
[6] Cemeroğlu, B. Ve Acar, J., 1986 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Gıda Teknolojisi Derneği.
Yayın No: 6
[7] Luit, B.S. and Daoud, H.N. 1971. Effect of temperature and holding time on pectin enzymes in tomato pulp. J. Food. Sci. 36, 1039-1043.
[8] LUH, B.S. and Woodroof, J.6. 1975. Commercial Vegetable Processing AVI Publishing Co. Westport, Conn |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.080.20 Sebzeler ve Ürünleri ; 67.220.10 Baharatlar ve Çeşni Maddeleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 382 :2011; TS ISO 763 :2015; TS 1466 :2020; TS 1728 ISO 1842 :2001; TS 2664 :2007; TS 2284 :2009; TS 3606 :2008; TS EN ISO 5943 :2007; TS EN ISO 6579-1 :2017; TS 10818 :1993; TS EN 14123 :2009; TS EN 15763 :2010; TS ISO 21527-1 :2012; TS ISO 22855 :2014; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
14 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|