|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS ISO 21527-1
|
|
Tercüme Tarihi :
|
16.04.2014
|
Kabul Tarihi :
|
27.12.2012
|
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Su aktivitesi 0,95'ten yüksek olan ürünlerde koloni sayım tekniği |
Başlık (İng) :
|
Microbiology of food and animal feeding stuffs -- Horizontal method for the enumeration of yeasts and moulds -- Part 1: Colony count technique in products with water activity greater than 0,95 |
Kapsam :
|
Bu standard su aktivitesi 0,95’ten daha yüksek gıdalarda (yumurtalar, et, süt ürünleri (süttozu hariç), meyveler, sebzeler, salçalar vb.) ve hayvan yemlerinde 25 oC ? 1 oC‘de koloni sayım tekniği kullanılarak canlı küf ve mayaların sayımı için yatay yöntemi belirler. |
Kapsam (İng) :
|
This part of ISO 21527 specifies a horizontal method for the enumeration of viable yeasts and moulds in
products intended for human consumption or feeding of animals that have a water activity greater than 0,95
[eggs, meat, dairy products (except milk powder), fruits, vegetables, fresh pastes, etc.], by means of the
colony count technique at 25 °C ± 1 °C (References [1], [2]). |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 21527-1:2008 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
ISO 21527-1-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
ISO 21527-1 |
ICS Kodu :
|
07.100.30 Gıda Mikrobiyolojisi |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 6235 EN ISO 6887-1 :2001; TS EN ISO 6887-2 :2008; TS EN ISO 6887-3 :2004; TS EN ISO 6887-4 :2004; TS EN ISO 7218 :2008; :; :; |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
15 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|