Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 6178 ISO 7466      
Kabul Tarihi : 26.04.2002
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Meyve ve sebze ürünleri- 5- Hidroksimetilfurfural (5- Hmf) içeriğinin tayini
Başlık (İng) : Fruit and vegetable products; Determination of 5-hydroxymethylfurfural (5-HMF) content
Kapsam : Bu standard, meyve ve sebzelerin ısı işlemi sonucu oluşan ürünlerde -5- hidroksimetilfurfural (5-HMF) içeriğinin tayini için olan yöntemi kapsar.
Kapsam (İng) : The method comsists in preparing of a test solution by adding water to test portion, in the case of products containing more than 10 mg of free sulphur dioxide per litre, adding of acetaldhyde, then adding of p-toluidine and barbituric acid solution to an aliquot potion of the test solution, thus forming a red coloration by reaction with 5-hydroxymethylfurfural present, and spectrometric measuring at a wavelenght of 550nm.
Yerini Aldığı : TS 6178 :1988;  
Yararlanılan Kaynak : ISO 7466:1986
Uluslararası Karşılıklar : ISO 7466-EQV
Tercüme Edildiği STD : ISO 7466
ICS Kodu : 67.080.01 Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri (Genel)
Cen/Cenelec : ISO
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 6
Fiyatı : 90,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-