|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 6178 ISO 7466
|
|
Kabul Tarihi :
|
26.04.2002
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Meyve ve sebze ürünleri- 5- Hidroksimetilfurfural (5- Hmf) içeriğinin tayini |
Başlık (İng) :
|
Fruit and vegetable products; Determination of 5-hydroxymethylfurfural (5-HMF) content |
Kapsam :
|
Bu standard, meyve ve sebzelerin ısı işlemi sonucu oluşan ürünlerde -5- hidroksimetilfurfural (5-HMF) içeriğinin tayini için olan yöntemi kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
The method comsists in preparing of a test solution by adding water to test portion, in the case of products containing more than 10 mg of free sulphur dioxide per litre, adding of acetaldhyde, then adding of p-toluidine and barbituric acid solution to an aliquot potion of the test solution, thus forming a red coloration by reaction with 5-hydroxymethylfurfural present, and spectrometric measuring at a wavelenght of 550nm. |
Yerini Aldığı :
|
TS 6178 :1988; |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 7466:1986 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
ISO 7466-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
ISO 7466 |
ICS Kodu :
|
67.080.01 Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri (Genel) |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
6 |
Fiyatı :
|
90,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|