Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 591      
Kabul Tarihi : 30.03.2006
İptal Tarihi : 13.03.2013
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Beyaz peynir
Başlık (İng) : White Cheese
Kapsam : Bu standard, beyaz peyniri kapsar
Kapsam (İng) : This standard specified white cheese.
Yerini Aldığı : TS 591 :1995 (-);;  
Yerine Geçen : TS 591 :2013;  
Tadil Eden : TS 591/T1 :2008;  TS 591/tst T2 :;  
Yararlanılan Kaynak : [1] ANONİM, 1991. Her Yönüyle Peynir. II. Milli Süt ve Ürünleri Sempozyumu, s. 142 – 157 Tekirdağ,[2] ERALP, M. 1974. Peynir Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No:533, Ankara.[3] FOX, P. F. 1993. Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Vol II, London, Second Edition, p. 601.[4] KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol I: Origins and Principles. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728.[5] KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol II: Procedures and Analysis. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728.[6] METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir.[7] SCOTTT, R. 1981. Cheese Making Practise. Elsevier Applied Science Publishers, New York, p. 1-475.[8] URAZ, T. Tarihsiz. Peynir Üretim Teknolojisi. Peynir Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara.[9] WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A., JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016.
ICS Kodu : 67.100.30 Peynir
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1018 :2002;  TS 2104 :1975;  TS 2530 EN ISO 707 :1999;  TS 3043 :1978;  TS 3046 :1978;  TS 3606 :1997;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 4708 ISO 5943 :2001;  TS 5311 ISO 5534 :2001;  TS 6063 ISO 7251 :1996;  TS 6405 EN 13401 :2001;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS 6582-2 EN ISO 6888-2 :2001;  TS 6582-3 EN ISO 6888-3 :2004;  TS ISO 6611 :1996;  TS 6930 :1989;  TS 7101 :1989;  TS 8907 ISO 6785 :2003;  TS EN 10202 :2003;  TS ISO 10560 :1998;  TS 11044 :2002;  TS 11045 :2002;  TS 11046 :2002;  TS 11359 :1994;  TS EN 13806 :2002;  TS 6931 :1989;  TS 7436 :1989;  TS EN ISO 1735 :2006;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 14
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-