|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 8787
|
|
Kabul Tarihi :
|
18.06.2014
|
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Pişmaniye |
Başlık (İng) :
|
Pismaniye (Special Turkish Sweet) |
Kapsam :
|
Bu standard, pişmeniyeyi kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to pişmaniye (special Turkish sweet) |
Yerini Aldığı :
|
TS 8787 :1991; |
Tadil Eden :
|
TS 8787/T1 :2020; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Türk Gıda Kodeksi “Gıda Maddelerindeki Bulaşanların Maksimum Limitleri Hakkında Tebliğ”
(Resmi Gazete 17.05.2008 tarih ve 26879 sayılı) Tebliğ No: 2008-26.
[2] Türk Gıda Kodeksi “Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği”(Resmi Gazete 30.06.2013 tarih ve 28693 sayılı).
[3] Türk Gıda Kodeksi “Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği”
(Resmi Gazete 17.07.2013 tarih ve 28710 sayılı) Tebliğ No: 2013-34).
[4] Türk Gıda Kodeksi “ Buğday Unu Tebliği” (Resmi Gazete 02.04.2013 tarih ve 28606 sayılı)
Tebliğ No: 2013-09.
[5] Türk Gıda Kodeksi “Etiketleme Yönetmeliği” (Resmi Gazete 09.12.2011 tarih ve 28157 sayılı).
[6] Türk Gıda Kodeksi “Şeker Tebliği” (Resmi Gazete 23.08.2006 tarih ve 26268 sayılı) Tebliğ No: 2006-40.
[7] Türk Gıda Kodeksi “ Bitki Adı İle Anılan Yemeklik Yağlar Tebliği” (Resmi Gazete 13.10.2001 tarih ve 24552 sayılı) Tebliğ No: 2001-29.
[8] Türk Gıda Kodeksi “Tereyağı,Diğer Süt Yağı Esaslı Sürülebilir Ürünler ve Sadeyağ Tebliği” Tebliğ No: 2008-26.
[9] Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (Resmi Gazete 29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.180.10 Şeker ve Şeker Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 2383 :2010; TS 545 :1967; TS 2104 :1975; TS EN ISO 3960 :2010; TS EN ISO 21572 :2013; TS ISO 16649-1 :2012; TS 2590 :2006; TS 7780 :1990; TS 2134 :1987; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
10 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|