|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 2284
|
|
Kabul Tarihi :
|
29.06.2009
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Bulgur |
Başlık (İng) :
|
Boiled and pounded wheat |
Kapsam :
|
Bu standard bulguru kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers boıled and pounded wheat
|
Yerini Aldığı :
|
TS 2284 :2003; TS 2284/T1 :2004; TS 2284/T2 :2004; TS 2284/T3 :2005; TS 2284/T4 :2006; TS 2284/T5 :2007; |
Tadil Eden :
|
TS 2284/T1 :2011; TS 2284/T2 :2014; TS 2284/T3 :2022; TS 2284/tst T4 :; |
Yararlanılan Kaynak :
|
1) Elgün A ve Ertugay Z (1990) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52, 482 sayfa.2) Ercan, R., Bulgur işleme tekniği ve kimyasal bileşimi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, basılmamış ders notları.3) Bayram, M (2000) Bulgur around the world. Cereal Foods World Vol. 45. No. 2. 80-82.4) Hayta, M (2002) Bulgur quality as affected by drying methods. Journal of Food Science, Vol. 67. Nr. 6, 2241-2244.5) 16.02.2009 tarih ve 27143 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Bulgur Tebliği ( Tebliğ No: 2009 / 24 )6) 06.02.2009 tarih ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği ( Tebliğ No: 2009 / 6 ) |
ICS Kodu :
|
67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 7725 ISO 4831 :1996; TS EN 12955 :2003; TS 7703 EN ISO 4833 :2004; TS 6580 :1989; TS EN ISO 3696 :1996; TS 2104 :1975; TS 1620 :2002; TS 1511 ISO 2171 :2000; TS ISO 3310-1 :2009; TS 1135 ISO 712 :2001; TS 1128 ISO 763 :2000; TS 545 :1967; TS 2974 :2009; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
13 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|