Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 2284      
Kabul Tarihi : 29.06.2009
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Bulgur
Başlık (İng) : Boiled and pounded wheat
Kapsam : Bu standard bulguru kapsar.
Kapsam (İng) : This standard covers boıled and pounded wheat
Yerini Aldığı : TS 2284 :2003;  TS 2284/T1 :2004;  TS 2284/T2 :2004;  TS 2284/T3 :2005;  TS 2284/T4 :2006;  TS 2284/T5 :2007;  
Tadil Eden : TS 2284/T1 :2011;  TS 2284/T2 :2014;  TS 2284/T3 :2022;  TS 2284/tst T4 :;  
Yararlanılan Kaynak : 1) Elgün A ve Ertugay Z (1990) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52, 482 sayfa.2) Ercan, R., Bulgur işleme tekniği ve kimyasal bileşimi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, basılmamış ders notları.3) Bayram, M (2000) Bulgur around the world. Cereal Foods World Vol. 45. No. 2. 80-82.4) Hayta, M (2002) Bulgur quality as affected by drying methods. Journal of Food Science, Vol. 67. Nr. 6, 2241-2244.5) 16.02.2009 tarih ve 27143 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Bulgur Tebliği ( Tebliğ No: 2009 / 24 )6) 06.02.2009 tarih ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği ( Tebliğ No: 2009 / 6 )
ICS Kodu : 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 7725 ISO 4831 :1996;  TS EN 12955 :2003;  TS 7703 EN ISO 4833 :2004;  TS 6580 :1989;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS 2104 :1975;  TS 1620 :2002;  TS 1511 ISO 2171 :2000;  TS ISO 3310-1 :2009;  TS 1135 ISO 712 :2001;  TS 1128 ISO 763 :2000;  TS 545 :1967;  TS 2974 :2009;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 13
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-