|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 6187
|
|
Kabul Tarihi :
|
6.12.1988
|
Konfirme Tarihi : |
21.06.2022 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Meyve ve sebze mamulleri-Benzoik asit tayini (benzoik asit miktarı litre veya kilogramda 200 mg' dan daha çok olan) moleküler absorpsiyon spektrometrik metot |
Başlık (İng) :
|
Fruit and Vegetable Products-Determination of Benzoic Acid Content (Benzoic Acid Contents Greater Than 200 mg Per Litre or Kilogram)-Molecular Absorption Spectrometric Method |
Kapsam :
|
Bu standard, meyve ve sebze mamullerinde moleküler absorpsiyon spektrometre ile benzoik asit tayini metodunu kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard the method consists in extracting the acid from an acidified test portion using diethyl ether, nitrating followed by reduction and mohler's reaction modified with hydroxylaminehydrochloride, measuring the absorbance of the red complex obtained with a suitable spectrometer. For determining lower concentrations, see ISO |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 6560:1983 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
ISO 6560 -EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
ISO 6560 |
ICS Kodu :
|
67.080.01 Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri (Genel) |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 2104 :1975; |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
8 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|