|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 6914
|
|
Kabul Tarihi :
|
13.03.2013
|
Hazırlık Grubu :
|
TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Gıda maddeleri imal eden, hazırlayan, depolayan ve satan yerler için genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Work places - General rules for facilities manufacturing, processing, packaging, storing and selling food product |
Kapsam :
|
Bu standard, gıda maddeleri imal eden, hazırlayan, depolayan ve satan yerlerin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes rules for physical characteristics, technical equipment, personel and certification of facilities manufacturing, processing, packaging storing and selling food product. |
Yerini Aldığı :
|
TS 6914 :2012; |
Yararlanılan Kaynak :
|
? 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu. ? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda Hijyeni Yönetmeliği.” ? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik.” ? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği” ? 17.02.2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”. ? 27 Ocak 2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik.” ? 29.12. 2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği”. ? 29.12. 2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği”. ? 06.02.2009 tarihli ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği.” ? Sağlık Bakanlığının 2005/9 sayılı “Portör Muayenelerine Esas Laboratuvar Tetkikleri” konulu genelgesi. ? Yerinde yapılan araştırma ve incelemeler. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
---; --- |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 7036 :2011; TS 9048 :2011; TS 13346 :2008; TS EN ISO 22000 :2006; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
10 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|