Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 6914      
Kabul Tarihi : 13.03.2013
Hazırlık Grubu : TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : İş yerleri - Gıda maddeleri imal eden, hazırlayan, depolayan ve satan yerler için genel kurallar
Başlık (İng) : Work places - General rules for facilities manufacturing, processing, packaging, storing and selling food product
Kapsam : Bu standard, gıda maddeleri imal eden, hazırlayan, depolayan ve satan yerlerin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar.
Kapsam (İng) : This standard includes rules for physical characteristics, technical equipment, personel and certification of facilities manufacturing, processing, packaging storing and selling food product.
Yerini Aldığı : TS 6914 :2012;  
Yararlanılan Kaynak : ? 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu. ? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda Hijyeni Yönetmeliği.” ? 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik.” ? 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği” ? 17.02.2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”. ? 27 Ocak 2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik.” ? 29.12. 2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği”. ? 29.12. 2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği”. ? 06.02.2009 tarihli ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği.” ? Sağlık Bakanlığının 2005/9 sayılı “Portör Muayenelerine Esas Laboratuvar Tetkikleri” konulu genelgesi. ? Yerinde yapılan araştırma ve incelemeler.
Uluslararası Karşılıklar : ---; ---
ICS Kodu : 03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler
Atıf Yapılan STD : TS 7036 :2011;  TS 9048 :2011;  TS 13346 :2008;  TS EN ISO 22000 :2006;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 10
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-