Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN 13805      
Kabul Tarihi : 24.12.2014
Hazırlık Grubu : Teknik Kurul
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Gıda maddeleri- İz elementlerin tayini- Basınçla parçalama
Başlık (İng) : Foodstuffs - Determination of trace elements - Pressure digestion
Kapsam : Bu standard, eser elementlerin tayininde kullanılmak üzere, gıdaların basınç altında parçalanması için bir yöntemi kapsar. Bu yöntem, ölçme standardları ile birlikte kullanılabilen ve bu yönteme atıf yapan atomik soğurma (alev, fırın, hidrür, soğuk buhar) teknikleri, ICP-MS, ICP-OES ve voltametri ile lâboratuvarlar arası denemeye tâbi tutulmuştur. ICP-OES, voltammetri veya atomik floresans gibi teknikler de bu standard ile birlikte kullanılabilir.
Kapsam (İng) : This European Standard specifies a method for the pressure digestion of foodstuffs intended for the determination of elements. This method has been collaboratively tested in combination with atomic absorption (flame, electrothermal (ET), hydride, cold-vapour) techniques and ICP-MS. Other techniques such as e.g. ICP-OES, voltammetry or atomic fluorescence can be used in combination with this European Standard.
Yerini Aldığı : TS EN 13805 :2002;  TS EN 13805 :2004;  
Yararlanılan Kaynak : EN 13805:2014
ICS Kodu : 67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri *Duyusal Analizler, bkz. 67.240
Cen/Cenelec : CEN
Dili : en
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 14
Fiyatı : 45,00 EURO  (1.573,29 TL + %10 Kdv)
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-