|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 4265
|
|
Kabul Tarihi :
|
25.04.2013
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Dondurma-Süt esaslı |
Başlık (İng) :
|
Ice-Cream-Dairy |
Kapsam :
|
Bu standard, süt esaslı dondurmayı kapsar. Yenilebilir buzlu mamulleri, diyet amaçlı enerjisi azaltılmış ve diyabetik (şeker ihtiva etmeyen) dondurmalar ile Maraş dondurmasını kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies milk based ice cream. It does not specify edible ice products, reduced calorie and diabatic (sugar free) ice creams and Maraş ice cream. |
Yerini Aldığı :
|
TS 4265 :1992; TS 4265/T1 :1993; |
Tadil Eden :
|
TS 4265/T1 :2021; |
Yararlanılan Kaynak :
|
- Tarım ve Köyişleri Gıda ve Tarım Hayvancılık BakanlığıBakanlığı, Türk Gıda Kodeksi. 16.12.1997 tarih ve 23172 sayılı Resmi Gazete.
- Gıda ve Tarım Hayvancılık BakanlığıTarım ve Köyişleri Bakanlığı, Dondurma Tebliği (2004/45). 13.01.2005 tarih ve 25699 sayılı Resmi Gazete.
- Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011 Resmi Gazete.
- Gıda ve Tarım Hayvancılık BakanlığıTarım ve Köyişleri Bakanlığı,Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği (2008/25). 17.05.2008 tarih ve 26879 sayılı Resmi Gazete. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN ISO 3696 :1996; TS 545 :1967; TS 1331 :1995; TS 2104 :1975; TS EN ISO 2450 :2010; TS ISO 3728 :2010; TS ISO 21528-2 :2012; TS EN ISO 11290-1 :1997; TS EN ISO 707 :2009; TS 8907 ISO 6785 :2003; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
6 |
Fiyatı :
|
90,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|