|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 4966
|
|
Kabul Tarihi :
|
18.11.1986
|
Konfirme Tarihi : |
17.06.2022 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda mamullerinde ham selüloz miktarının tayini- Değiştirilmiş scharrer metodu |
Başlık (İng) :
|
Food Products- Determination of Crude Fibre Content- Modified Scharrer Method |
Kapsam :
|
Bu standard, gıda mamullerinde ham Selüloz miktarının değiştirilmiş Scharrer metodu ile tayinini kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers method is applicable to cerals and cereal products as well as to certain products containing less than 1 % of crude fibre. It consists in boiling with a mixture of acetic acid, nitric acid and trichloroacetic acid (after any necessary grinding and defatting). Then separation and washing of the insoluble residue on a filter |
Yararlanılan Kaynak :
|
ISO 6541:1981 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
ISO 6541 (1981)--; ISO 6541:1981 EQV-- |
Tercüme Edildiği STD :
|
ISO 6541:1981 EQV |
ICS Kodu :
|
67.040 Gıda Ürünleri (Genel) |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 1134 :1972; TS 1135 :1991; TS 1227 :1985; TS 1335 :1973; TS 1510 :1974; |
Cen/Cenelec :
|
ISO |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
9 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|