Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 12513      
Kabul Tarihi : 19.03.2018
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK24: Gıda Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Hellim peynir
Başlık (İng) : Halloumi Cheese
Kapsam : Bu standard, Hellim peynirini kapsar
Kapsam (İng) : This standard concerns only halloumi cheese
Yerini Aldığı : TS 12513 :1998;  TS 12513/T1 :2008;  TS 12513/T2 :2010;  
Yararlanılan Kaynak : [1] DEMİRCİ, M. ve M. ARICI, Hellim peynirinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde araştırmalar. Bursa I. Uluslararası Gıda Sempozyumu, 14-16 Nisan 1989, Bursa, 320-327. [2] ROBINSON, R.K, Halloumi cheese / the product and its manufacture. Feta and Related Cheeses, 1991, Ellis Harwood Limited, London, 144-159. [3] ANIFANTAKIS, E.M. and S.E. KAMONARIDIS, Contribution to the study of halloumi cheese from sheep’s milk. 1982 XXI. International Dairy Congress, Vol.: 1 Book I, Moscow, USSR, Mir Publisher. [4] SCOTT, R. Cheese making practice, Applied Science Publishers Ltd., London, 1981. [5] LUQUET, F.M. et Y. BOUJEAN - LINCZOWSKI, Laits et produits laitiers, Tomme 2., Transformation et technologies, Technique et Documentation Lavoisier, Paris, 1985. [6] Türk Gıda Kodeksi – Peynir Tebliği (08.02.2015 tarih ve 29261 sayılı Resmi Gazete). [7] Türk Gıda Kodeksi – Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157/3. mükerrer sayılı Resmi Gazete). [8] Türk Gıda Kodeksi – Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği(30.06.2013 tarih ve 28693 sayılı Resmi Gazete). [9] Türk Gıda Kodeksi – Bulaşanlar Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı Resmi Gazete).
ICS Kodu : 67.100.30 Peynir
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 591 :2013;  TS EN ISO 707 :2009;  TS 2104 :1975;  TS 2176 :2011;  TS 3001 :2016;  TS ISO 3433 :2015;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 5943 :2007;  TS EN ISO 6579-1 :2017;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS 7503 :1989;  TS EN ISO 9233-2 :2013;  TS EN ISO 11290-1 :2017;  TS EN ISO 14675 :2004;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 13
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-