|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 21571
|
|
Kabul Tarihi :
|
16.04.2009
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda maddeleri - Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve türetilmiş ürünlerin belirlinmesi için analiz metotları - Nükleik asit özütlemesi |
Başlık (İng) :
|
Foodstuffs - Methods of analysis for the detection of genetically modified organisms and derived products - Nucleic acid extraction |
Kapsam :
|
Bu standard, DNA ekstraksiyonuözütlemesi/saflaştırılması ve miktar tayini için genel kuralları ve özel metotları kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard comprise general requirements and specific methods for DNA extraction/purification and quantitation.
This International Standard has been established for food matrices, but could also be applicable to other matrices, such as grains and feed.
It has been designed as an integral part of nucleic-acid-based analytical methods, in particular ISO 21569 on qualitative analytical methods, and ISO 21570 on quantitative analytical methods.
|
Yerini Aldığı :
|
TS EN ISO 21571 :2006; |
Tadil Eden :
|
TS EN ISO 21571/A1 :2013; TS EN ISO 21571/A1 :2013; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 21571:2005 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
DIN EN ISO 21571 -EQV; NF V03-023, NF EN ISO 21571 -EQV; BS EN ISO 21571-EQV; EN ISO 21571-EQV; ISO 21571-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN ISO 21571 |
ICS Kodu :
|
67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri
*Duyusal Analizler, bkz. 67.240 |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN ISO 24276 :2006; : (ISO 21568);; |
Cen/Cenelec :
|
CEN/ISO |
Dili :
|
tr, en, fr, de |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
42 |
Fiyatı :
|
446,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|