Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 13129      
Kabul Tarihi : 30.04.2015
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK24: Gıda Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Urfa peyniri
Başlık (İng) : Urfa cheese
Kapsam : Bu standard, Urfa peynirini kapsar.
Kapsam (İng) : This standard covers Urfa cheese.
Yerini Aldığı : TS 13129 :2005;  
Tadil Eden : TS 13129/T1 :2017;  
Yararlanılan Kaynak : 1.ERALP, M. 1974 Peynir Teknolojisi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 533, Ankara. 2.FOX, P:F.1993 Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Vol II, London, Second Edition, p,601. 3.KOSKOWSKI, F.V.AND MISTRY, V.V.1997. Cheese and Fermented Milk Foods.Vol I:Origins and Principles. Third Edition, Cornell University, Ithaca, New York, p.728. 4.METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F.2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler), Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No:24 Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir. 5.SCOTTT, R.1981. Cheese Making Practise, Elsevier Applied Science Publishers, New York, p.1-475 6.URAZ, T.Tarihsiz, Peynir Üretim Teknolojisi, Peynir Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara. 7- Türk Gıda Kodeksi - Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (2011) 8- Türk Gıda Kodeksi – Peynir Tebliği (2015)
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.100.30 Peynir
Atıf Yapılan STD : TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 707 :2009;  TS 545 :1967;  TS 2104 :1975;  TS 591 :2013;  TS EN ISO 5943 :2007;  TS 3046 :1978;  TS 2176 :2011;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS EN ISO 6579 :2005;  TS EN ISO 11290-1 :1997;  TS EN ISO 14675 :2004;  TS 7503 :1989;  TS EN ISO 9233-2 :2013;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 10
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-