Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 3272      
Kabul Tarihi : 18.02.2016
Hazırlık Grubu : TK24: Gıda Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Kaşar peyniri
Başlık (İng) : Kashar cheese
Kapsam : Bu standard, kaşar peynirini kapsar
Kapsam (İng) : This standard specified kashar cheese
Yerini Aldığı : TS 3272 :2006;  TS 3272/T1 :2007;  TS 3272/T2 :2008;  
Tadil Eden : TS 3272/T1 :2018;  TS 3272/tst T2 :;  TS 3272/T2 :2020;  TS 3272/T3 :2022;  
Yararlanılan Kaynak : [1] ANONİM 1998. Geleneksel süt ürünleri. Ed. Mehmet Demirci. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu 21-22 Mayıs 1998- Tekirdağ. Milli Prodüktivite yayınları No:621., Ankara. [2] ANONİM, 1991. Her Yönüyle Peynir. II. Milli Süt ve Ürünleri Sempozyumu, s. 142 – 157 Tekirdağ, [3] ERALP, M. 1974. Peynir Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No:533, Ankara. [4] FOX, P. F. 1993. Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Vol II, London, Second Edition, p. 601. [5] KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol I: Origins and Principles. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728. [6] KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol II: Procedures and Analysis. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728. [7] METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir. [8] SCOTTT, R. 1981. Cheese Making Practise. Elsevier Applied Science Publishers, New York, p. 1-475. [9] URAZ, T. Tarihsiz. Peynir Üretim Teknolojisi. Peynir Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara. [10] WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A., JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016.
ICS Kodu : 67.100.30 Peynir
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1018 :2002;  TS 2104 :1975;  TS EN ISO 707 :2009;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 5534 :2006;  TS EN ISO 5943 :2007;  TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001;  TS 6582-2 EN ISO 6888-2 :2001;  TS 7503 :1989;  TS ISO 9231 :2014;  TS EN ISO 9233-2 :2013;  TS 11044 :2002;  TS 11045 :2002;  TS 11046 :2002;  TS ISO 3433 :2015;  TS ISO 5538 :2011;  TS EN ISO 11290-2 :2001;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 10
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-