|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 2970
|
|
Kabul Tarihi :
|
18.02.2015
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Nişasta - Yenilebilir |
Başlık (İng) :
|
Edible Starch |
Kapsam :
|
Bu standard, yenilebilir nişastayı kapsar, Modifiye nişasta ile gıda sanayii dışında kullanılan nişastayı kapsamaz |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers edible starch. It doesn't cover modified starch and starch for industry other than food sector. |
Yerini Aldığı :
|
TS 2970 :1992; TS 2970/T1 :1993; TS 2970/T2 :2008; TS 2970/T3 :2013; |
Tadil Eden :
|
TS 2970/T1 :2016; |
Yararlanılan Kaynak :
|
1- AACC (1983) Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists. 8th ed. St. Paul, MN, USA
2- Elgün A. ve Ertugay Z. (1990) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52.
3- Hoseney, C. (1990) Principles of Cereal Science and Technology, AACC publications, St. Paul., Minn. USA.
4- Pomeranz, Y. (1988) Wheat Chemistry and Technology. AACC publications, St. Paul., Minn. USA
7- Türk Gıda Kodeksi - Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (2011)
8- Türk Gıda Kodeksi – Buğday Unu Tebliği (2013/9) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.180.20 Nişasta ve Nişasta Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 1620 :2002; TS 2104 :1975; TS 2383 :2010; TS EN ISO 16654 :2003; TS EN ISO 2171 :2010; TS EN ISO 734-2 :2010; TS EN ISO 3696 :1996; TS EN ISO 24333 :2012; TS EN ISO 712 :2012; TS 4500 :2010; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
10 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|