Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 2970      
Kabul Tarihi : 18.02.2015
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK24: Gıda Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Nişasta - Yenilebilir
Başlık (İng) : Edible Starch
Kapsam : Bu standard, yenilebilir nişastayı kapsar, Modifiye nişasta ile gıda sanayii dışında kullanılan nişastayı kapsamaz
Kapsam (İng) : This standard covers edible starch. It doesn't cover modified starch and starch for industry other than food sector.
Yerini Aldığı : TS 2970 :1992;  TS 2970/T1 :1993;  TS 2970/T2 :2008;  TS 2970/T3 :2013;  
Tadil Eden : TS 2970/T1 :2016;  
Yararlanılan Kaynak : 1- AACC (1983) Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists. 8th ed. St. Paul, MN, USA 2- Elgün A. ve Ertugay Z. (1990) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52. 3- Hoseney, C. (1990) Principles of Cereal Science and Technology, AACC publications, St. Paul., Minn. USA. 4- Pomeranz, Y. (1988) Wheat Chemistry and Technology. AACC publications, St. Paul., Minn. USA 7- Türk Gıda Kodeksi - Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (2011) 8- Türk Gıda Kodeksi – Buğday Unu Tebliği (2013/9)
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.180.20 Nişasta ve Nişasta Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1620 :2002;  TS 2104 :1975;  TS 2383 :2010;  TS EN ISO 16654 :2003;  TS EN ISO 2171 :2010;  TS EN ISO 734-2 :2010;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 24333 :2012;  TS EN ISO 712 :2012;  TS 4500 :2010;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 10
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-