|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 13441
|
|
Kabul Tarihi :
|
13.01.2011
|
Konfirme Tarihi : |
13.03.2018 |
Hazırlık Grubu :
|
TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Köfte üretim yerleri - Genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Work places – Meatball processing places - General rules |
Kapsam :
|
Bu standard, köfte üretim yerlerinin yapısal özellik, işletmecilik ve çalışanlarının özellikleri ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard, where the structure of meatball production, management and staff, covers the general rules relating to property. |
Yararlanılan Kaynak :
|
- Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, (Resmi Gazete ve sayısı:11.06.2010, 5996)
- 27.05.2004 tarih ve 5179 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun”, (Resmi Gazete tarih ve sayısı:05.06.2004, 25483)
- TS EN ISO 22000’Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri- Gıda Zincirinde Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar’ Türk Standardı,
- Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik, (Resmi Gazete tarih ve sayısı: 09.06.1998, 23367)
- Gıda Üretim ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmelik, (Resmi Gazete:10.07.1996, 22692)
- Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, (Resmi Gazete tarih ve sayısı: 16.11.1997, 23172)
- Halk Sağlığı Alanında Haşerelere karşı İlaçlaçma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, (27.01.2005 tarih ve 25709 sayılı Resmi Gazete)
- 23.08.2002tarih ve 26622 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan “Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği” (Tebliğ no: 2002/58)
- Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili Ve Üretim İzin İşlemleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmelik, ( Resmi Gazete tarih ve sayısı: 27.08.2004, 25566)
- Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretim, Çalışma ve Denetleme Usül ve Esaslarına Dair Yönetmelik, (31.10.2008 tarih ve 27040 sayılı Resmi Gazete)
- İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik, (Resmi Gazete tarih ve sayısı:10.08.2005, 25902)
- Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği, (Resmi Gazete tarih ve sayısı: 04.05.2004,25452)
- İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik, (Resmi Gazete tarih ve sayısı: 15.08.2009, 27320)
- Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik, (Resmi Gazete tarih ve sayısı: 19.12.2007/26735)
- Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği, (Resmi Gazete Tarih ve sayısı: 19/04/2005, 25791)
- İş yerlerinde yapılan araştırma ve incelemeler. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 666 :2007; TS 667 :2008; TS 668 :2007; TS 669 :2008; TS 670 :2008; TS 746 :1969; TS 4018 :2002; TS 4331 :1996; TS 8551 :1990; TS 8552 :1990; TS 8553 :1990; TS 9048 :2011; TS 10581 :2007; TS 13346 :2008; TS EN 45501 :1997; TS 13027 :2003; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
15 |
Fiyatı :
|
133,00 TL + %8 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|