|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 353
|
|
Kabul Tarihi :
|
8.12.2022
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Balık konserveleri |
Başlık (İng) :
|
Canned fish |
Kapsam :
|
Bu standard, balık konservesini kapsar. Tuzlanmış, tütsülenmiş, kurutulmuş ve dondurulmuş balık mamullerini kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard, covers canned fish. This standard does not specify salted, smoked and deepfrozen fish. |
Yerini Aldığı :
|
TS 353 :2010; TS 353/T1 :2011; TS 353/T2 :2014; TS 353/T3 :2018; TS 353/T4 :2020; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Göktan, D. (1990) : Gıdaların Mikrobiyal Ekolojisi. Ege Üniversitesi Bornova, İzmir
[2] Yıldırım, Y. (1984) : Et Endüstrisi. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Bursa
[3] Göğüs, A.K. Kolsarıcı, N. (1986) : A.Ü. Ziraat Fakültesi. Yayın No. 991 Ders Kitabı No 291 Ankara
[4] Öztan, A. (1993) : Et Bilimi ve Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi Müh. Fak. Yayın No. 19, Ankara
[5] Gerard, F. (1976) : Sausage and Small Goods Production North Wood Publication Ltd. London
[6] Türk Gıda Kodeksi, Bulaşanların Yönetmeliği, Resmi Gazete tarih: 29.12.2011, sayı: 28157
[7] Türk Gıda Kodeksi – Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157/3.mükerrer sayılı Resmi Gazete |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.120.30 Balık ve Balıkçılık Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 1118-2 EN ISO 90-2 :2003; TS 545 :2020; TS 1747-1 ISO 1841-1 :1999; TS 2104 :1975; TS 2664 :2007; TS 3136 ISO 2917 :2002; TS EN ISO 3696 :1996; TS 11359 :1994; TS EN 15763 :2010; TS EN 15764 :2010; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
18 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|