Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
(Direktif :2006/42/EC)
TS No : TS EN 1673+A1      
Kabul Tarihi : 31.01.2012
İptal Tarihi : 15.02.2021
Hazırlık Grubu : Makina İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Gıda işleme makinaları - Döner raflı fırınlar - Güvenlik ve hijyen kuralları
Başlık (İng) : Food processing machinery - Rotary rack ovens - Safety and hygiene requirements
Kapsam : Bu standard, bir veya daha fazla döner raf içeren döner raflı fırınların tasarımı ve imalâtı için gerekli güvenlik ve hijyen kurallarını kapsar. Bu fırınlar, gıda sanayinde ve satış yerlerinde (ekmekçiler, pastaneler, vb.), un, su ve diğer katkı maddelerini içeren gıda maddelerinin kesikli fırınlanmasında kullanılır. Bu standard, yalnızca, uçucu alevlenebilir bileşenleri içeren gıda ürünleri dışında kalan gıda ürünlerinin hazırlanmasında kullanılan fırınlar için uygulanır. Fırınlama kabinindeki hava neminin kontrolü, normal atmosfer basıncı civarında buhar üretilmesi ve kabine verilmesiyle gerçekleştirilir. Aşağıdaki makinalar kapsam dışında tutulmuştur: ? İmalâtçı tarafından geliştirilmekte olan deneme makinaları, ? Evlerde kullanılan cihazlar. Bu standard, bu makinaların taşınması, kurulması, çalışması, temizlenmesi ve bakımı için gerekli teknik güvenlik kurallarını kapsar (EN 12100-1:2003 Madde 5.2 ve Madde 5.3’e bakınız). Amaçlarına uygun olarak kullanılan ve imalatçı tarafından önceden görülebilen yanlış kullanım şartlarında döner raflı fırınlarla ilgili önemli tehlikeler, tehlikeli durumlar ve olaylar bu standardın kapsamındadır (Madde 4). Gürültü, önemli bir tehlike olarak dikkate alınmaz. Ancak bu durum, makina imalâtçısını gürültüyü azaltma ve bir gürültü beyanı yapma sorumluluğundan kurtarmaz. Bu sebeple, Ek B’de bir gürültü deneyi kuralı verilmiştir. Gaz yakan cihazlar tarafından gaz yakıt kullanılmasından kaynaklanan tehlikeler, bu standardın kapsamına alınmamıştır. Bu standard, yalnızca, yayınlandığı tarihten sonra imal edilen döner raflı fırınlar için geçerlidir.
Kapsam (İng) : This standard specifies safety and hygiene requirements for the design and manufacture of rotary rack ovens with one or more rotary racks. These ovens are used in the food industry and shops (bakeries, pastry-making, etc.) for the batch baking of foodstuffs containing flour, water and other additives. This standard applies to ovens used only for food products except for those containing volatile flammable ingredients. The control of the humidity of the air in the baking chamber is by the production and introduction of steam around normal atmospheric pressure. The following machines are excluded: - experimental and testing machines under development by the manufacturer; - domestic appliances. This standard covers the technical safety requirements for the installation, cleaning and maintenance of these machines as defined in 3.12 of EN 292-1:1991 and in the manufacturer's instruction handbook. The significant hazards covered by this standard are mechanical (shearing, trapping, impact, loss of stability), electrical, thermal, ergonomic and those resulting from lack of hygiene. They are specifically listed in 4. Noise is not considered to be a significant hazard from rotary rack ovens. This does not mean that the manufacturer of the machine is absolved from reducing noise and making a noise declaration. Therefore a noise test code is proposed in Annex B. The hazards from the use of gaseous fuel by gas appliances are not covered by this standard. This standard applies only to machines manufactured after the date of issue of the standard.
Yerini Aldığı : TS EN 1673 :2002;  
Yerine Geçen : TS EN 1673 :2021;  
Tadil Edilen : TS EN 1673 :2002;  
Yararlanılan Kaynak : EN 1673:2000+A1:2009
Uluslararası Karşılıklar : NF U65-055,NF EN 1673+A1-EQV; DIN EN 1673-EQV; DIN EN 1673/A1-EQV; BS EN 1673:2000+A1-EQV; EN 1673+A1-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 1673+A1
ICS Kodu : 67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları ; 97.040.20 Fırın, Tezgah, Ocak ve Benzeri Cihazlar *Mikrodalga fırınları ve davlumbaz dahil
Atıf Yapılan STD : TS EN 294 :1995;  TS EN 614-1+A1 :2010;  TS EN 953 :1998;  TS EN 954-1 :1999;  TS EN 1088 :1996;  TS EN 1672-2 :2007;  TS EN 60204-1 :2011;  TS 3033 EN 60529 :1997;  TS EN ISO 3743-1 :2001;  TS EN ISO 3744 :1997;  TS 6956 EN ISO 4287 :2004;  TS EN ISO 4871 :2002;  TS EN ISO 11201 :2001;  TS EN ISO 11688-1 :2001;  TS EN ISO 12100-1 :2007;  TS EN ISO 12100-2 :2006;  TS EN ISO 13732-1 :2009;  TS EN ISO 13849-1 :2008;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 31
Fiyatı : 280,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-