|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 4281
|
|
Kabul Tarihi :
|
24.03.2016
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK25: Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Adaçayı |
Başlık (İng) :
|
Sage |
Kapsam :
|
Bu standard, Salvia sericeo-tomentosa Rech.f. Salvia sclarea L., Salvia officinalis L. ve Salvia fruticosa Mill. (Lamiaceae), Salvia triloba çalımsı genç bitkilerinin sapları ile birlikte kurutulmuş olan yaprak adaçaylarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard Salvia sericeo - tomentosa Rech.f. Salvia sclarea L., Salvia officinalis L. and Salvia fruticosa Mill. (Lamiaceae) , Salvia triloba grows with dried sage leaves that cover the stems of young plants. |
Yerini Aldığı :
|
TS 4281 :1984; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (Tebliğ no: 2013/12) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.140.10 Çay |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 2134 :1987; TS EN ISO 927 :2011; TS EN ISO 948 (Eski no: TS 2109) :1990; TS 2131 ISO 928 :2001; TS 2133 ISO 930 :2001; TS EN ISO 6571 :2010; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
8 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|