Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 7097      
Kabul Tarihi : 27.08.2015
Hazırlık Grubu : TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : İş yerleri - Simit ve galeta fırınları için kurallar
Başlık (İng) : Workplaces – Rules for simit and galeta bakeries
Kapsam : Bu standard, simit ve galeta imal eden fırınların yapısal, işletmecilik, teknik donanım, çalışanlar ve güvenlik ile ilgili genel kurallarını kapsar.
Kapsam (İng) : This standard structure of pretzels and bread crumbs manufactured, management, technical equipment, staff and covers the general requirements for safety.
Yerini Aldığı : TS 7097 :2006;  
Yararlanılan Kaynak : -4857 Sayılı İş Kanunu (10.06.2003 tarih ve 25134 sayılı Resmi Gazete) -İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete) -5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu (13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazete) -Belediye Kanunu(13.07.2005 tarih ve 25874 sayılı Resmi Gazete) -Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik (09.09.2009 tarih ve 27344 Sayılı Resmi Gazete) -Hijyen Eğitim Yönetmeliği, (05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete) -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik. (10.10.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazete, 13.04.2007 tarih ve 26492 sayılı Resmi Gazete son değişikliklerle birlikte) -İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği (25.04.2013 tarih ve 28628 sayılı Resmi Gazete, 02.05.2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazete yayınlanan son değişikliklerle birlikte) -İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik, (7.03.2013 tarih ve 28580 sayılı Resmi Gazete, 11.04.2014 tarih ve 28969 sayılı Resmi Gazete yayınlanan son değişikliklerle birlikte) -Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete) -Türk Gıda Kodeksi “Gıda ve Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği” (29.12.2011 tarih ve 28157 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete) -Türk Gıda Kodeksi “Etiketleme Yönetmeliği” (29.12.2011 tarih ve 28157 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete) -Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik (17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete) -Hijyen ve Sanitasyon, 2000, Gıda Mühendisliği Dergisi, Ankara
Uluslararası Karşılıklar : 7097-EQV
ICS Kodu : 03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler ; 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 266 :2005;  TS 311/T1 :2014;  TS 933 :2003;  TS 2812/T4 :2014;  TS 3522 :2015;  TS 3881 :2017;  TS 4156 :1995;  TS 4331 :2013;  TS 4500/T3 :2014;  TS 7036 :2011;  TS 8357 :1990;  TS 13346 :2014;  TS EN 1674+A1 :2012;  TS EN 45501 :1997;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 11
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-