|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 7097
|
|
Kabul Tarihi :
|
27.08.2015
|
Hazırlık Grubu :
|
TK9: Sanayi Hizmetleri Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Simit ve galeta fırınları için kurallar |
Başlık (İng) :
|
Workplaces – Rules for simit and galeta bakeries |
Kapsam :
|
Bu standard, simit ve galeta imal eden fırınların yapısal, işletmecilik, teknik donanım, çalışanlar ve güvenlik ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard structure of pretzels and bread crumbs manufactured, management, technical equipment, staff and covers the general requirements for safety. |
Yerini Aldığı :
|
TS 7097 :2006; |
Yararlanılan Kaynak :
|
-4857 Sayılı İş Kanunu (10.06.2003 tarih ve 25134 sayılı Resmi Gazete)
-İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete)
-5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu (13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazete)
-Belediye Kanunu(13.07.2005 tarih ve 25874 sayılı Resmi Gazete)
-Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik (09.09.2009 tarih ve 27344 Sayılı Resmi Gazete)
-Hijyen Eğitim Yönetmeliği, (05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete)
-İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik. (10.10.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazete, 13.04.2007 tarih ve 26492 sayılı Resmi Gazete son değişikliklerle birlikte)
-İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği (25.04.2013 tarih ve 28628 sayılı Resmi Gazete, 02.05.2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazete yayınlanan son değişikliklerle birlikte)
-İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik, (7.03.2013 tarih ve 28580 sayılı Resmi Gazete, 11.04.2014 tarih ve 28969 sayılı Resmi Gazete yayınlanan son değişikliklerle birlikte)
-Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete)
-Türk Gıda Kodeksi “Gıda ve Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği” (29.12.2011 tarih ve 28157 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete)
-Türk Gıda Kodeksi “Etiketleme Yönetmeliği” (29.12.2011 tarih ve 28157 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete)
-Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik (17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete)
-Hijyen ve Sanitasyon, 2000, Gıda Mühendisliği Dergisi, Ankara |
Uluslararası Karşılıklar :
|
7097-EQV |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler ; 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 266 :2005; TS 311/T1 :2014; TS 933 :2003; TS 2812/T4 :2014; TS 3522 :2015; TS 3881 :2017; TS 4156 :1995; TS 4331 :2013; TS 4500/T3 :2014; TS 7036 :2011; TS 8357 :1990; TS 13346 :2014; TS EN 1674+A1 :2012; TS EN 45501 :1997; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
11 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|