|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 13717
|
|
Kabul Tarihi :
|
11.07.2016
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi |
Başlık (İng) :
|
Pekmez (Made From Carob) |
Kapsam :
|
Bu standard keçi boynuzu (harnup) pekmezini kapsar. Diğer meyvelerden yapılan pekmezleri kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers the pekmez made from carob . It doesnot cover pekmez which is made from other fruits. |
Tadil Eden :
|
TS 13717/T1 :2018; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Biner B., Gübbük, H,. Karhan, M., Aksu, M., Pekmezci, M. 2007. Sugar profiles of the pods of cultivated and wild types of carob bean (Ceratoniasiliqua L.)in Turkey. Food Chem.100. 1453 – 1455
Tetik, N., Turan İ., Ozıycı H.R., Gübbük, H., Karhan, M., Ercişli, S. 2011. Physial and chemical characterizasyon of Ceratonia siliqua L.germplasm in Turkey. Scientia Horticulturae 129. 583 – 589
Tetik, N., Turan İ., Ozıycı H.R., Karhan, M. 2011. Determination of D-pinitol in carob syrup. İnternational Journal Of Food Sciencesand Nutrition. September, 62(6): 572 – 576
Turhan, İ., Tetik, N., Karhan, M. 2007. Keçiboynuzu Pekmezinin Bileşimi ve Üretim Aşamaları.Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi. (2): 39 - 44
? Karcacıer, M., Artık, N. 1995. Keçiboynuzunun (Ceratonia siliqua L.) Fiziksel Özellikleri, Kimyasal Bileşimi ve Ekstraksiyon Koşulları. Gıda 20(3): 131- 136
? Şimşek, A., Artık, N., 2002. Değişik Meyvelerden Üretilen Pekmezlerin Bileşim Unsurları Üzerine Araştırma. Gıda 27(6): 459 – 467
? Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011-28157 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.080.10 Meyveler ve Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 2104 :1975; TS 3631 :2012; TS 3792 :2008; TS 4890 :1986; TS EN 12630 :2001; TS 13262 :2007; TS 6178 ISO 7466 :2002; TS 1125 ISO 750 :2002; TS ISO 21527-2 :2014; TS ISO 16649-1 :2012; TS EN 1133 :1996; TS EN ISO 3696 :1996; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
9 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|