|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN 13783
|
|
Tercüme Tarihi :
|
30.12.2004
|
Kabul Tarihi :
|
11.11.2002
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda maddeleri - Doğrudan epifloresans süzme tekniği / aerobik plâka sayımı (deft/apc)kullanarak ışınlanmış gıdaların belirlenmesi - Eleme yöntemi |
Başlık (İng) :
|
Foodstuffs – Detection of irrodiated food using Direct Epiflorescent Filter Technique/Aerobic Plate Count (DEFT/APC) – Screening method |
Kapsam :
|
Bu standard direk epifloresans süzme tekniği (DEFT) ve aerobik plaka sayımı (APC)’nin birleşimini kullanarak otların ve baharatların ışınlanıp ışınlanmadığının belirlenmesi için mikrobiyolojik eleme yöntemini kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies a microbiological screening method for the detection of irridiation treatment of herbs and spices, using the combined direct epifluorescent filter technique (DEFT) and aerobic plate count (APC). |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN 13783:2001 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN 13783-EQV; NF V03-007, NF EN 13783 -EQV; BS EN 13783-EQV; DIN EN 13783-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN 13783 |
ICS Kodu :
|
07.100.30 Gıda Mikrobiyolojisi ; 67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri
*Duyusal Analizler, bkz. 67.240 |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 7703 ISO 4833 :1996; TS 7894 ISO 7218 :2001; |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr, en, fr, de |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
16 |
Fiyatı :
|
360,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|