Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN 13783      
Tercüme Tarihi : 30.12.2004
Kabul Tarihi : 11.11.2002
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Gıda maddeleri - Doğrudan epifloresans süzme tekniği / aerobik plâka sayımı (deft/apc)kullanarak ışınlanmış gıdaların belirlenmesi - Eleme yöntemi
Başlık (İng) : Foodstuffs – Detection of irrodiated food using Direct Epiflorescent Filter Technique/Aerobic Plate Count (DEFT/APC) – Screening method
Kapsam : Bu standard direk epifloresans süzme tekniği (DEFT) ve aerobik plaka sayımı (APC)’nin birleşimini kullanarak otların ve baharatların ışınlanıp ışınlanmadığının belirlenmesi için mikrobiyolojik eleme yöntemini kapsar.
Kapsam (İng) : This standard specifies a microbiological screening method for the detection of irridiation treatment of herbs and spices, using the combined direct epifluorescent filter technique (DEFT) and aerobic plate count (APC).
Yararlanılan Kaynak : EN 13783:2001
Uluslararası Karşılıklar : EN 13783-EQV; NF V03-007, NF EN 13783 -EQV; BS EN 13783-EQV; DIN EN 13783-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 13783
ICS Kodu : 07.100.30 Gıda Mikrobiyolojisi ; 67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri *Duyusal Analizler, bkz. 67.240
Atıf Yapılan STD : TS 7703 ISO 4833 :1996;  TS 7894 ISO 7218 :2001;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr, en, fr, de
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 16
Fiyatı : 360,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-