|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN 13806
|
|
Tercüme Tarihi :
|
23.03.2004
|
Kabul Tarihi :
|
11.11.2002
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıdalar - Eser elementlerin tayini - Basınç altında parçalamadan sonra soğuk buhar atomik absorpsiyon spektrometrisi (sbaas) ile cıva tayini |
Başlık (İng) :
|
Foodstuffs – Determination of trace elements – Determination of mercury by cold-vapour atomic absorption spectrometry (CVAAS) after pressure digestion |
Kapsam :
|
Bu standard, gıdalarda bulunan cıvanın, basınç altında parçalama işleminden sonra, soğuk buhar atomik soğurma spektrometrisi (SBASS) ile tayinine ilişkin bir yöntemi kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies a method for the determination of mercury in foodstuffs by cold-vapour atomic absorption spectrometry (CVAAS) after pressure digestion. |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN 13806:2002 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN 13806-EQV; DIN EN 13806 -EQV; NF V03-082, NF EN 13806 -EQV; BS EN 13806:2002 -EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
EN 13806 |
ICS Kodu :
|
67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri
*Duyusal Analizler, bkz. 67.240 |
Atıf Yapılan STD :
|
TS EN 13804 :2002; TS EN 13805 :2002; |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr, en, fr, de |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
10 |
Fiyatı :
|
216,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|