|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN 16802
|
|
Kabul Tarihi :
|
11.07.2016
|
Hazırlık Grubu :
|
Teknik Kurul |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda maddeleri - Elementlerin ve kimyasal türlerinin tayini- Deniz ve bitki orijinli gıda maddelerinde inorganik arseniğin anyon değiştiricili HPLC-ICP-MS ile tayini |
Başlık (İng) :
|
Foodstuffs - Determination of elements and their chemical species - Determination of inorganic arsenic in foodstuffs of marine and plant origin by anion-exchange HPLC-ICP-MS |
Kapsam :
|
- |
Kapsam (İng) :
|
This European Standard describes a procedure for the determination of inorganic arsenic in foodstuffs
of marine and plant origin by anion-exchange HPLC-ICP-MS following waterbath extraction.
This method has been validated in an interlaboratory test on white rice, wholemeal rice, leek, blue
mussels, fish muscle and seaweed with an inorganic arsenic mass fraction in the range 0,073 mg/kg to
10,3 mg/kg [1]. |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN 16802:2016 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
EN 16802-EQV |
ICS Kodu :
|
67.050 Gıda Ürünleri İçin Genel Deney Metodları ve Analizleri
*Duyusal Analizler, bkz. 67.240; 67.060 Tahıllar,Baklagiller ve Ürünleri ; 67.120.30 Balık ve Balıkçılık Ürünleri |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
en |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
15 |
Fiyatı :
|
49,00 EURO (1.790,76 TL + %10 Kdv) |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|