|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 12691
|
|
Kabul Tarihi :
|
18.02.2016
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK24: Gıda Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Yeşil Çay |
Başlık (İng) :
|
Green Tea |
Kapsam :
|
Bu standard, yeşil çayı kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies the green tea. |
Yerini Aldığı :
|
TS 12691 :2009; TS 12691/T1 :2010; TS 12691/T2 :2011; TS 12691/T3 :2012; TS 12691/T4 :2014; |
Tadil Eden :
|
TS 12691/tst T1 :; |
Yararlanılan Kaynak :
|
-ANONİM 2004. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2003 Yılı İstatistik Bülteni
-ILGAZ, Ş., SARIMEHMET, M., KALCIOĞLU, Z. 2005. 2004 Yılı 1.Sürgün Dönemine Ait Çaykur Yeşil Çay Nevilerinin Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi ve Yabancı Ülkelerde Üretilen Çaylarla Mukayesesi. Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Projesi.
-ILGAZ, Ş.,KALCIOĞLU, Z., İSLAMOĞLU, E. 2006. Türk Beyaz Çayı Üretim Yönteminin Optimizasyonu ve Türk Beyaz Çayının Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi. Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Projesi.
-KACAR, B.1992. Yapraktan bardağa çay. T.C. Ziraat Bankası Kültür Yayınları No: 23
-KACAR, B. 1987. Çayın Biyokimyası ve İşleme Teknolojisi. Çay-Kur-Yayını No: 6
-Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011-28157
-Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği (TEBLİĞ NO: 2015/30) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.140.10 Çay |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 1561 :1990; TS 1562 :1990; TS 1564 :1990; TS 1565 :1990; TS 1566 ISO 1577 :2001; TS 1567 :1990; TS ISO 1839 :1998; TS 2104 :1975; TS 3907 :1983; TS 6932 :1989; TS ISO 9768 :1997; TS 8907 ISO 6785 :2003; TS ISO 21527-2 :2014; TS ISO 10727 :2004; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
9 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|