Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 12691      
Kabul Tarihi : 18.02.2016
Konfirme Tarihi : 14.11.2023
Hazırlık Grubu : TK24: Gıda Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Yeşil Çay
Başlık (İng) : Green Tea
Kapsam : Bu standard, yeşil çayı kapsar.
Kapsam (İng) : This standard specifies the green tea.
Yerini Aldığı : TS 12691 :2009;  TS 12691/T1 :2010;  TS 12691/T2 :2011;  TS 12691/T3 :2012;  TS 12691/T4 :2014;  
Tadil Eden : TS 12691/tst T1 :;  
Yararlanılan Kaynak : -ANONİM 2004. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2003 Yılı İstatistik Bülteni -ILGAZ, Ş., SARIMEHMET, M., KALCIOĞLU, Z. 2005. 2004 Yılı 1.Sürgün Dönemine Ait Çaykur Yeşil Çay Nevilerinin Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi ve Yabancı Ülkelerde Üretilen Çaylarla Mukayesesi. Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Projesi. -ILGAZ, Ş.,KALCIOĞLU, Z., İSLAMOĞLU, E. 2006. Türk Beyaz Çayı Üretim Yönteminin Optimizasyonu ve Türk Beyaz Çayının Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi. Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Projesi. -KACAR, B.1992. Yapraktan bardağa çay. T.C. Ziraat Bankası Kültür Yayınları No: 23 -KACAR, B. 1987. Çayın Biyokimyası ve İşleme Teknolojisi. Çay-Kur-Yayını No: 6 -Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011-28157 -Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği (TEBLİĞ NO: 2015/30)
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.140.10 Çay
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1561 :1990;  TS 1562 :1990;  TS 1564 :1990;  TS 1565 :1990;  TS 1566 ISO 1577 :2001;  TS 1567 :1990;  TS ISO 1839 :1998;  TS 2104 :1975;  TS 3907 :1983;  TS 6932 :1989;  TS ISO 9768 :1997;  TS 8907 ISO 6785 :2003;  TS ISO 21527-2 :2014;  TS ISO 10727 :2004;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 9
Fiyatı : 150,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-