|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 13457
|
|
Kabul Tarihi :
|
5.04.2011
|
Konfirme Tarihi : |
12.03.2018 |
Hazırlık Grubu :
|
Hizmet Standardları İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
İş yerleri - Tuz işletmeleri - Genel kurallar |
Başlık (İng) :
|
Work places – Salt plant– General rules |
Kapsam :
|
Bu standard, tuz işletmelerinin yapısal özellik, işletmecilik, çalışanlar ve teknik donanım ile ilgili genel kurallarını kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard includes rules for physical characteristics, technical equipment, personel and certification of salt plant |
Yararlanılan Kaynak :
|
- 13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu.
- 16.11.1997 tarih ve 23172 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği” ve ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair tüm yönetmelikler.
- 26.09.2008 tarih ve 27009 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ”Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik.”
- 10.07.1996 tarih ve 22692 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Üretim ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmelik.”
- 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik.”
- 10.07.1996 tarih ve 22692 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Üretim ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmelik.”
- 23.01.2008 tarih ve 26765 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Tuz Tebliği.”
- 25.08.2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği.”
- 06.02.2009 tarih ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği.”
- 22.12.2003 tarih ve 25324 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği.”
- 27.01.2005 tarih ve 1059 sayılı Sağlık Bakanlığının portör muayenelerine esas laboratuvar tetkikleri 2005/9 genelgesi.
- TS EN ISO 22000 ‘’Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar.’’Türk Standardı.
- Yerinde yapılan araştırma ve incelemeler. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
03.080.30 Tüketiciler İçin Hizmetler |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 933 :2003; TS 5688 :1988; TS 7036 :2002; TS 13346 :2008; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
5 |
Fiyatı :
|
48,00 TL + %8 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|