Standardlar
| TS 6525 |
Pirinç-Randıman tayini
| 14.02.1989 | 67.060 |
| TS 6533 |
Kahve (çiğ çekirdek) böcek yenikli çekirdek oranı tayini
| 14.02.1989 | 67.140.20 |
| TS EN ISO 11212-3 |
Nişasta ve ürünleri- Ağır metaller muhtevası- Bölüm 3: Elektrotermal atomlaştırmalı atomik absorpsiyon spektrometrik yöntemle kurşun muhtevası tayini
| 28.03.2000 | 67.180.20 |
| TS EN ISO 11212-4 |
Nişasta ve ürünleri - Ağır metaller muhtevası - Bölüm 4: Elektrotermal atomlaştırıcılı atomik absorpsiyon spektrometrik yöntem ile kadmiyum muhtevası tayini
| 28.03.2000 | 67.180.20 |
| TS ISO 3726 |
Çözünebilir kahve-Düşük basınç altında 70 c'da kütle kaybı tayini
| 15.02.2001 | 67.140.20 |
| TS 6065 ISO 2447 |
Meyve ve sebze mamulleri- Kalay muhtevası tayini
| 02.04.2001 | 67.080.01 |
| TS 7573/tst T1 |
Meyve, sebze ve mamulleri-Çinko tayini-Atomik absorbsiyon spektrometrik metot
| | 67.080.01 |
| TS 7897/T1 |
Konserve-Bitkisel sıvı yağlı türlü
| 13.11.2014 | 67.080.20 |
| TS 1620/T3 |
Makarna
| 25.06.2014 | 67.060 |
| TS EN 12393-1 |
Bitkisel kökenli gıdalar - GC veya LC-MS/MS kullanarak pestisit kalıntılarının tayini için çoklu kalıntı yöntemler - Bölüm 1: Genel kurallar
| 20.04.2015 | 67.050 |
| TS ISO 11866-1 |
Süt ve süt ürünleri- Muhtemel escherichia coli sayımı- Bölüm 1: 4-4- Metilumbelliferil b-D- Glukuronit
(MUG) kullanılan en muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS ISO 11866-2 |
Süt ve süt ürünleri- Muhtemel escherichia coli sayımı- Bölüm 2: Membran kullanılarak 44 °C'da koloni sayım tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.01 |
| TS ISO 6611 |
Süt ve süt ürünleri-Küf ve/veya mayaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-25 °c'da koloni sayım tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS ISO 6730 |
Süt-Psikrotrofik mikroorganizmaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-6,5 °C'da koloni sayım tekniği
| 23.10.2015 | 67.100.10 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.140.20 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.060 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.080.20 |
| TS EN 16618 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile akrilamit tayini (LC-ESI-MS/MS)
| 23.10.2015 | 67.050 |
| TS EN 16619 |
Gıda analizleri - Gıdalarda gaz kromatografi kütle spektometresi (GC-MS) kullanılarak benzo[a]pyrene, benz[a]anthracene, chrysene and benzo[b]fluoranthene tayini
| 23.10.2015 | 67.050 |
| TS 13693 |
Antepfıstığı-Kırmızı Kabuklu
| 24.03.2016 | 67.080.10 |
| TSE K 602 |
Vejetaryenler veya veganlar için uygun gıdalar - Gıda bileşenleri - Etiketleme için tanım ve teknik kriterler
| 29.09.2021 | 67.040 |
| TS ISO 11056 |
Duyusal analiz - Yöntembilim - Şiddet tahmin yöntemi
| 30.09.2021 | 67.240 |
| TS 11735 |
Çocuk maması analiz metotları-E vitamini tayini -Sıvı kromatografik metot
| 12.04.1995 | 67.100.10 |
| TS 3498 ISO 2256 |
Kuru nane- - özellikler
| 18.04.2001 | 67.140.10 |
| TS 3498 ISO 2256 |
Kuru nane- - özellikler
| 18.04.2001 | 67.220.10 |
| TS EN 12497 |
Kâğıt ve karton- Gıdalarla temas eden- Sulu ekstta cıva tayini
| 09.03.2006 | 67.250 |
| TS 5669/T1 |
Salyangoz konservesi (dondurulmuş)
| 12.04.2012 | 67.120.30 |
| TS EN 14108 |
Hayvansal ve bitkisel yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - Sodyum muhtevası tayini - Atomik absorpsiyon spektrometri yöntemi
| 04.06.2007 | 67.200.10 |
| TS EN 14109 |
Hayvansal ve bitkisel yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - Potasyum muhtevası tayini - Atomik absorpsiyon spektrometri yöntemi
| 05.06.2007 | 67.200.10 |
| TS 1205/T1 |
Taze biber
| 13.03.2008 | 67.080.20 |
| TS ISO 5507 |
Yağlı tohumlar, bitkisel sıvı ve katı yağlar-Adlandırma
| 02.03.2010 | 67.200.20 |
| TSE ISO/TS 3632-1 |
Safran (crocus sativus linnaeus)bölüm 1: Özellikler
| 26.01.2010 | 67.220.10 |
| TS 4489 |
Peynir- Nitrat ve nitrit tayini- Kadmiyum indirgeme ve fotometri metodu
| 08.04.1985 | 67.100.30 |
| TS ISO 8128-2 |
Elma suyu, elma suyu konsantreleri ve elma suyu içeren içecekler-Patulin tayini-Bölüm 2-İnce tabaka kromatografisi metodu
| 18.03.1997 | 67.160.20 |
| TS prEN 1988-2 |
Gıda maddeleri sülfit tayini-Bölüm 2: Enzimatik metot
| 11.11.1997 | 67.040 |
| TS EN 12396-1 |
Yağsız gıdalar- Ditiyokarbamat ve tiuram disülfür kalıntılarının tayini- Bölüm 1: Spektrometrik metot
| 11.05.2001 | 67.050 |
| TS EN ISO 8442-7 |
Gıda maddeleri ile temas eden malzemeler ve takımlar - çatal-Kaşık,bıçak ve sofra takımları - Bölüm 7: Gümüş ve diğer kıymetli metaller ve alaşımlarından imal edilen çatal, kaşık, bıçak ve sofra takımı için özellikler
| 19.01.2006 | 67.250 |
| TS 12325/T1 |
Tavuk parça etleri-But
| 21.04.2005 | 67.120.20 |
| TS EN 14333-2 |
Yağsız gıdalar - Benzimidazol fungisitleri karbendazim, tiyobendazol ve benomil (karbendazim gibi) bölüm 2: Hplc metoduyla jel permeation kromatografi temizliği
| 31.03.2005 | 67.080.01 |
| TS EN 14944-1 |
İnsan tüketiminesunulan suda sertlik yapan ürünlerin etkisi - Deney yöntemleri - Bölüm 1: Duyusal özellikler üzerinde iüretim sırasında oluşan ürünlerin etkisi
| 12.10.2006 | 67.250 |
| TS EN 15054 |
Yağ içermeyen gıdalar - Klormequat ve mepiquat'ın tayini - Lc-Ms yöntemi
| 12.10.2006 | 67.050 |
| TS EN ISO 12966-2 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar- Yağ asitleri metil esterlerinin gaz kromotografisi-Bölüm 2:Yağ asitleri metil esterlerinin hazırlanması
| 22.11.2011 | 67.200.10 |
| TS EN 16466-1 |
Sirke-Asetik asit ve suyun izotopik analizleri-Bölüm 1:Asetik asidin 2H-NMR analizleri
| 12.06.2013 | 67.220.10 |
| TS EN 17203 |
Gıda analizleri - Gıdalarda sıvı kromatografi tandem kütle spektrometri ile sitrinin tayini (LC-C43MS/MS)
| 09.11.2020 | 67.050 |
| TS EN ISO 34101-4 |
Sürdürülebilir ve izlenebilir kakao - Bölüm 4: Sertifika düzenleri için gereksinimler (ISO 34101-4: 2019)
| 19.03.2020 | 67.140.30 |
| TS ISO 1446/Amd 1 |
Kahve (çiğ çekirdek) - Rutubet muhtevasının tayini - Temel referans metot - Tadil 1
| 12.04.2021 | 67.140.20 |
| TSE K 362/T3 |
Laktoz Monohidrat Tozu (Yenilebilir) - Gıda Sanayinde Kullanılan
| 06.04.2021 | 67.100.10 |
| TS 6473 |
Meyve, sebze ve mamulleri-Uçucu asitlik tayini
| 07.02.1989 | 67.080.01 |
| TS 1746 ISO 936 |
Et ve et ürünleri- Toplam kül tayini
| 15.02.2001 | 67.120.10 |
| TS 774 |
Sofralık zeytin
| 17.03.1992 | 67.080.10 |