Standardlar
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 2130 |
Baharat-Yabancı madde tayini
| 15.12.1987 | 67.220.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 2133 |
Baharat-Asitte çözünmeyen kül miktarı tayini
| 10.11.1987 | 67.220.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 4805 |
Peyniraltı suyu peyniri (lor)- Kurumadde miktarı tayini- (referans metot)
| 22.04.1986 | 67.100.30 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 7704 |
Süt esaslı çocuk besinleri-Yağ miktarı tayini-Rose gottlieb metodu (referans metod)
| 12.12.1989 | 67.100.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 1743 |
Et ve et mamulleri rutubet miktarı tayini
| 04.11.1974 | 67.120.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 1279 |
Antepfıstığı - Kabuklu
| 21.12.2006 | 67.080.10 |
| TS EN 14481 |
Gıda maddeleri ile temas eden materyal ve maddeler - Plastikler - Yağ temasının tespiti için test yöntemleri
| 28.01.2004 | 67.250 |
| TS EN 10334 |
Paketleme için çelik - İnsan ve hayvan tüketimi için gıda maddeleri, ürünler ve içkiler ile temas etmesi tasarlanan esnek çelik ürünler - Kalaysız çelik (blackplate)
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TSE CEN/TS 13130-21 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tabi plastik maddeler-Bölüm 22 plastiklerde epikloronidrin tayini
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TS EN ISO 6465 |
Baharat- Kimyon (cuminum cyminum l.) - Özellikler
| 13.07.2010 | 67.220.10 |
| TS EN 12393-3 |
Bitkisel kökenli gıdalar -GC veya LC-MS/MS kullanarak pestisit kalıntılarının tayini için çoklu kalıntı yöntemleri - Bölüm 3: Tayin ve doğrulama deneyleri
| 13.02.2014 | 67.050 |
| TS EN 15664-1+A1 |
Metalik maddelerin içme ve kullanma suları üzerinde etkisi - Metal salınımını değerlendirme için dinamik donanım deneyi - Bölüm 1: Tasarım ve işletme
| 13.02.2014 | 67.250 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS EN 1186-8 |
Gıda maddeleri ile temas eden madde ve malzemeler – Plastikler – Bölüm 8: Ürün doldurma ile zeytinyağına toplam migrasyon için deney yöntemleri
| 07.09.2015 | 67.250 |
| TS EN ISO 12966-3 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar- Yağ asitleri metil esterlerinin gaz kromotografisi-Bölüm 3:Trimetilsulfonim hidroksit (TMSH) kullanılarak metil esterlerinin hazırlanması
| 09.12.2016 | 67.200.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TSE CEN/TS 15634-5 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 5: Hardal (Sinapis alba) and soya (Glycine max) - Pişmiş sosiste gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
| 09.12.2016 | 67.120.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 8881 |
Baharat-Acı kırmızı biber-Skovil indeksi tayini
| 05.03.1991 | 67.220.10 |
| TS 1565 |
Çay-Suda çözünen kül ve suda çözünmeyen kül tayini
| 01.03.1990 | 67.140.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 2532 |
Peynir numune alma sondaları (boyutlar ve özellikler)
| 03.02.1977 | 67.260 |
| TS ISO 5564 |
Kara biber ve beyaz biber, bütün veya öğütülmüş - Piperin içeriğinin tayini - Spektrofotometrik yöntem
| 27.11.2002 | 67.220.10 |
| TS EN ISO 8442-8 |
Gıda maddeleri ile temas eden malzemeler ve takımlar- çatal, kaşık, bıçak ve sofra takımları - bölüm 8: Gümüş sofra ve dekoratif takımlar için özellikler
| 19.01.2006 | 67.250 |
| TS 13551/T1 |
Limon sosu
| 13.02.2014 | 67.080.10 |
| TS 8444/T1 |
Lokum
| 29.04.2014 | 67.180.10 |
| TS 1817 |
Ayva
| 02.04.2015 | 67.080.10 |
| TS ISO 763 |
Meyve ve sebze mamulleri- Hidroklorik asitte çözünmeyen kül tayini
| 23.10.2015 | 67.080.01 |
| TSE ISO/TS 2963 |
Peynir ve işlem görmüş peynir ürünleri- Sitrik asit muhtevası tayini-Enzimatik metot
| 23.10.2015 | 67.100.30 |
| TS EN 13708 |
Gıda maddeleri - Kristal şeker içeren gıda maddelerinin ışınlanıp ışınlanmadığının ESR spektroskopisi ile belirlenmesi
| 28.04.2022 | 67.050 |
| TS 13904/T1 |
Türk Kahvesi Pişirme Kuralları
| 04.03.2024 | 67.140.20 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 8866 |
Kazein ve kazeinatlar-Protein tayini-Referans metot
| 28.02.1991 | 67.100.10 |
| TS 2131 ISO 928 |
Baharat ve çeşni veren bitkiler- Toplam kül tayini
| 30.01.2001 | 67.220.10 |
| TS 13286 |
Yaş meyve ve sebze - Karışık ambalajlama kuralları
| 22.05.2007 | 67.080.10 |
| TS 13286 |
Yaş meyve ve sebze - Karışık ambalajlama kuralları
| 22.05.2007 | 67.080.20 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS EN ISO 9936 |
Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar-Yüksek performanslı sıvı kromatografi ile tokoferol ve tokotrenol içeriğinin tayini
| 12.10.2006 | 67.200.10 |
| TS EN 14185-2 |
Yağ içermeyen gıdalar- N-Metilkarbamat kalıntılarının tayini-Bölüm 2: Diatome topraklı kolon üzerinden temizlik yapılan hplc yöntemi
| 12.10.2006 | 67.050 |
| TS 12481-5 |
Plastikler- Gıdalarla temas eden - Bölüm 5 - Polipropilen özellikler
| | 67.250 |
| TS 13143/T2 |
Gıdalar - Glutensiz veya çok düşük glutenli
| 30.09.2019 | 67.060 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 1510 |
Tahıllar ve baklagiller-Öğütülmüş ürünlerden numune alma
| 06.03.1974 | 67.060 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 353/T2 |
Balık konserveleri
| 30.10.2014 | 67.120.30 |
| TS 1469/tst T2 |
Enginar konservesi
| | 67.080.20 |
| TS 13208/T2 |
Tas kebabı konservesi - Hazır yemek
| 18.12.2017 | 67.120.10 |
| TS 9974/tst T2 |
Taze bakla-Dondurulmuş
| | 67.080.20 |
| TSE K 516/T1 |
Dondurulmuş Küp Soğan
| 29.09.2021 | 67.080.20 |
| TS EN 14105 |
Hayvansal ve bitkisel yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - Serbest ve toplam gliserol muhtevası ile mono, di ve trigliserit muhtevasının tayini
| 15.02.2021 | 67.200.10 |
| TS EN 17521 |
Gıda maddeleri - SPE temizleme ve HPLC-MS/MS ile domates, buğday ve ayçiçeği tohumlarında Alternaria toksinlerinin belirlenmesi
| 30.09.2021 | 67.050 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 5668 |
Yağsız süt, peynir altı suyu ve yayık altı-Yağ miktarının gravimetrik olarak tayini (referans metot)
| 29.03.1988 | 67.100.10 |
| TS ISO 7543-1 |
Kırmızı biber ve kırmızı biber yağ reçineleri - Toplam kapsaisinoit içeriğinin tayini - Bölüm 1: Spektrometrik yöntem
| 28.01.2004 | 67.220.10 |
| TS ISO 1743 |
Glikoz şurubu - Kuru madde içeriği tayini - Kırılma indisi yöntemi
| 17.02.2004 | 67.180.20 |
| TS EN ISO 8442-6 |
Gıda maddeleri ile temas eden malzemeler ve takımlar - Çatal, kaşık, bıçak ve sofra takımları - Bölüm 6: Lâklanmış, parlak gümüş kaplı sofra takımları
| 19.01.2006 | 67.250 |
| TS EN ISO 948 (Eski no: TS 2109) |
Baharat-Numune alma kuralları
| 01.03.1990 | 67.220.10 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 4179 |
Buğday unu-Yaş gluten (öz) tayini
| 06.03.1984 | 67.060 |
![](../../Resim/Ortak/IptalStandard.gif) | TS 2995 |
Meyve ve sebzeler-Soğuk hava depolarındaki fiziksel koşullar tarifler ve ölçme
| 16.02.1978 | 67.080.01 |