Standardlar
 | TS 10275 |
Bitkisel minarin(az yağlı bitkisel margarin)
| 22.04.1992 | 67.200.10 |
 | TS 7059 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar-Birim hacim kütlesinin tayini (havada)
| 17.05.1989 | 67.200.10 |
 | TS prEN 1988-1 |
Gıda maddeleri-Sülfat tayini-Bölüm 1: Optimize edilmiş monier-Williams metodu
| 04.11.1997 | 67.040 |
| TS ISO 7002 |
Tarımsal gıda ürünleri-Bir partiden numune almak için standard metot planı
| 18.03.1998 | 67.020 |
| TS ISO 7543-1 |
Kırmızı biber ve kırmızı biber yağ reçineleri - Toplam kapsaisinoit içeriğinin tayini - Bölüm 1: Spektrometrik yöntem
| 28.01.2004 | 67.220.10 |
| TS ISO 1743 |
Glikoz şurubu - Kuru madde içeriği tayini - Kırılma indisi yöntemi
| 17.02.2004 | 67.180.20 |
| TS ISO 15598 |
Çay-Ham lif içeriğinin tayini
| 05.03.2003 | 67.140.10 |
| TS ISO 5530-3 |
Buğday unu-Hamurun fiziksel karakteristikleri-Bölüm 3:Valorigraf kullanılarak su absorpsiyonu ve reolojik özelliklerinin tayini
| 19.03.2003 | 67.060 |
| TS EN ISO 7208 |
Yağsız süt, peynir altı suyu ve yayık ayranı- Yağ muhtevasının tayini- Gravimetrik metot (referans metot)
| 19.01.2010 | 67.100.10 |
| TS ISO 16050/T1 (Numara Tadili: TS EN ISO 16050) |
Gıda maddeleri - Hububat, sert kabuklu yemiş ve bunlardan üretilmiş ürünler içindeki aflatoksin b1 ve toplam aflatoksin (b1, b2, g1 ve g2) muhtevasının tayini - Yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi
| 21.02.2013 | 67.060 |
| TS ISO 16050/T1 (Numara Tadili: TS EN ISO 16050) |
Gıda maddeleri - Hububat, sert kabuklu yemiş ve bunlardan üretilmiş ürünler içindeki aflatoksin b1 ve toplam aflatoksin (b1, b2, g1 ve g2) muhtevasının tayini - Yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi
| 21.02.2013 | 67.080.10 |
| TS ISO 22855 |
Meyve ve sebze ürünleri-Benzoik asit ve sorbik asit derişimlerinin tayini-Yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi
| 12.10.2015 | 67.080.01 |
| TS 2668/T1 |
Konserve-Bitkisel sıvı yağlı patlıcan dolması-Hazır yemek
| 13.11.2014 | 67.080.20 |
| TS 6528 |
Taze meyve ve sebzeler-Paralel yüzlü ambalajların kara nakil vasıtalarına yerleştirilmesi kuralları
| 14.02.1989 | 67.080.01 |
 | TS 11486 |
Kakule-Elettaria cardamonum (linnaeus) maton var. miniscula burkill-Kapsül halinde
| 22.11.1994 | 67.220.10 |
| TS EN 14106 |
Katı ve sıvı yağ türevleri - Yağ asidi metil esterleri (yame) - Serbest gliserol içeriği tayini
| 28.01.2004 | 67.200.10 |
| TS EN 14233 |
Gıdayla temas eden malzeme ve eşyalar - Plastikler - Mikrodalga ve konvansiyonel fırınla ısıtma esnasında gıda ve plastik karşılaşmasında oluşan geçiş sıcaklığının tayini
| 28.01.2004 | 67.250 |
| TSE CEN/TS 13130-16 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tabi plastik maddeler-Bölüm 16: Gıda benzeştiricilerde kaprolaktam ve kapralaktam tuzu tayini
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TSE CEN/TS 13130-26 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tabi plastik maddeler-Bölüm 26: Gıda benzeştiricilerde 1-Okten ve tetrahidrofuran tayini
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TS 11149/T3 |
Şalgam suyu
| 18.04.2016 | 67.160.20 |
 | TS EN ISO 12855 |
Elektronik ücret toplama - Hizmet alma ile jeton doldurma arasında bilgi
| 05.06.2012 | 67.260 |
| TS 6160 |
Kırmızı etler-Soğutma, dondurma, muhafaza, taşıma ve çözdürme kuralları
| 24.12.2014 | 67.120.10 |
 | tst EN 13870 |
Gıda işleme makinaları- Yonga kesme makinaları- Güvenlik ve hijyen şartları
| | 67.260 |
| TS 10443 |
Yufka
| 15.01.2018 | 67.060 |
| TS 1330/T1 |
Yoğurt
| 02.12.2021 | 67.100.99 |
| TS 3706/T2 |
Kırmızı biber - Acı, pul (yaprak)
| 07.02.2023 | 67.220.10 |
| TS EN ISO 22000/A1 |
Gıda güvenliği yönetim sistemleri - Gıda zincirindeki kuruluşlar için şartlar - Tadil 1: İklim eylemi değişiklikleri
| 08.10.2024 | 67.020 |
| TS EN ISO 17174 |
Moleküler biyobelirteç analizi - Tanımlanmış mitokondriyal sitokrom b ve sitokrom c oksidaz I gen segmentleri kullanılarak balık ve balık ürünlerinin DNA barkodlanması
| 08.10.2024 | 67.120.30 |
 | TS 3411/T3 |
Çekirdeksiz kuru üzüm (tadil 3)
| 26.01.2006 | 67.080.10 |
| TS 890 tst T2 |
Yemeklik soya yağı
| | 67.200.10 |
| TS 1620 |
Makarna
| 18.02.2016 | 67.060 |
| TS ISO 3632-2 |
Baharat - Safran (Crocus sativus linnaeus) - Bölüm 2: Deney yöntemleri
| 12.04.2021 | 67.220.10 |
| TS EN 17252 |
Gıda Maddeleri - Acı bakla tohumlarında ve acı bakla türevli ürünlerde LC-MS / MS ile phomopsin A tayini
| 06.04.2022 | 67.060 |
| TS ISO 22003-2 |
Gıda güvenliği - Bölüm 2: Gıda güvenliği sisteminin denetimi de dahil olmak üzere ürünlerin, süreçlerin ve hizmetlerin değerlendirilmesini ve belgelendirilmesini sağlayan kuruluşlar için gereklilikler
| 25.04.2023 | 67.020 |
 | TS 4708 |
Peynir ve eritme peynirlerinde klorür miktarı tayini (potansiyometrik titrasyon metod)
| 18.02.1986 | 67.100.30 |
 | TS 7502 |
Kazeinler ve kazeinatlar-Yanmış parçacıkların tayini
| 17.10.1989 | 67.100.10 |
| TS 2290 ISO 959-1/T1 |
Karabiber (piper nigrum l. ) tane veya öğütülmüş, özellikler- Bölüm 1: Karabiber
| 02.04.2014 | 67.220.10 |
| tst 2016106334 |
Tarhana Tozu
| | 67.220.10 |
| TS EN 17521 |
Gıda maddeleri - SPE temizleme ve HPLC-MS/MS ile domates, buğday ve ayçiçeği tohumlarında Alternaria toksinlerinin belirlenmesi
| 30.09.2021 | 67.050 |
 | TS 8327 |
Süt yağı - Susuz - Peroksit sayısı tayini (referans metot)
| 11.04.1990 | 67.100.10 |
| TS EN 14481 |
Gıda maddeleri ile temas eden materyal ve maddeler - Plastikler - Yağ temasının tespiti için test yöntemleri
| 28.01.2004 | 67.250 |
 | TS EN 10334 |
Paketleme için çelik - İnsan ve hayvan tüketimi için gıda maddeleri, ürünler ve içkiler ile temas etmesi tasarlanan esnek çelik ürünler - Kalaysız çelik (blackplate)
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TSE CEN/TS 13130-21 |
Gıda maddeleriyle temas halindeki malzeme ve mallar- Sınırlamaya tabi plastik maddeler-Bölüm 22 plastiklerde epikloronidrin tayini
| 16.02.2006 | 67.250 |
| TS 9496 |
Taze fasulye- Dondurulmuş
| 25.06.2014 | 67.080.20 |
 | TSE CWA 16814 |
Yoksulluk riski altındaki insanlar için beslenme açısından doğru, düşük maliyetli gıda - Genel, özel gereksinimleri ve CHANCE gıda etiketlemesi
| 24.12.2014 | 67.040 |
| TS 6800/T3 |
Ayran
| 09.12.2016 | 67.100.99 |
| TS 5135/T3 |
Gül reçeli
| 12.04.2021 | 67.080.10 |
| TS 1018/T3 |
İnek sütü- Çiğ
| 02.07.2020 | 67.100.10 |
| TSE K 634 |
Peynir Helvası
| 03.01.2022 | 67.180.10 |
 | TS 6525 |
Pirinç-Randıman tayini
| 14.02.1989 | 67.060 |