Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
ICS Kod Bilgileri
<< ICS Kod Listesi
ICS Kod : 07
ICS Ad: MATEMATİK,TABİİ BİLİMLER
Açıklama :
ICS Ad (İngilizce) : MATHEMATICS.NATURAL SCIENCES
Açıklama (Eng) :
ICS koduna ait 667 standard bulunmakta
Standardlar
 TS NoBaşlıkKabul TarihiICS Kodu
TS 7894 Mikrobiyoloji-Mikrobiyolojik muayeneler için genel kurallar 13.02.199007.100.30
TS EN 13098 İş yeri havası-Havadaki mikroorganizmalar ve endotoksin ölçmeleri için kılavuz 30.04.200307.100.99
TS ISO 710-6 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 6: Metazomatik, pnömatolitik, hidrotermal veya bozunma yoluyla değişim geçiren kayaç ve kontak kayaçların gösterilmesi 15.04.200407.040
TS EN 12689 Biyoteknoloji - Mikroorganizma esaslı ürünlerin saflığı, biyolojik aktivitesi ve kararlılığının değerlendirilmesi ile ilgili kılavuz 05.04.201107.080
TS EN 12689 Biyoteknoloji - Mikroorganizma esaslı ürünlerin saflığı, biyolojik aktivitesi ve kararlılığının değerlendirilmesi ile ilgili kılavuz 05.04.201107.100.01
TSE CEN ISO/TR 80004-6 Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 6: Nano-nesne karakterizasyonu 23.10.201507.030
TS EN ISO 22717 Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Pseudomonas aeruginosa aranması 22.11.201107.100.99
TS EN 14614 Su kalitesi- Nehir hidromorfolojik özelliklerinin değerlendirilmesi için standart kılavuz. 09.11.202007.060
TS EN ISO 15213-1 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Clostridium spp.'nin tespiti ve sayımı için yatay yöntem. - Bölüm 1: Sülfit indirgeyen Clostridium spp.'nin koloni sayımı tekniği ile sayımı. 07.02.202307.100.30
TS EN ISO 17516 Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırları 24.12.201407.100.99
TS EN ISO 6887-1 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması Bölüm 1: Deney numunelerinin başlangıç süspansiyonunun ve ondalık seyreltilerinin hazırlanması için genel kurallar 18.12.201707.100.30
TS 6404 Mikrobiyoloji-Bacillus cereus sayımı için genel kurallar - 30 °c'de koloni sayımı tekniği 24.01.198907.100.30
TS EN ISO 6579-1:2017/A1 Besin zincirinin mikrobiyolojisi - Salmonella'nın tespiti, sayımı ve serotiplendirmesi için yatay yöntem - Bölüm 1: Salmonella spp. 19.03.202007.100.30
TS ISO 6730 Süt-Psikrotrofik mikroorganizmaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-6,5 °c'da koloni sayım tekniği 18.01.199607.100.30
TS ISO 10560 Süt ve süt mamulleri-Listeria monocytogenes'in aranması 13.10.199807.100.30
TS EN ISO 21572/AC Gıda maddeleri - Genetik olarak modifiye organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Protein temelli yöntemler 25.04.200607.100.30
TS EN ISO 6888-3/AC Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koagülaz-Pozitif stafilokok sayımı için yatay yöntem (staphylococcus aureus ve diğer türler) bölüm 3: Belirleme ve düşük sayımlar için ems tekniği 24.04.200607.100.30
TS EN 62607-3-1 Nano imalat - En önemli kontrol karakteristikleri - Bölüm 3-1: Işık saçan nano malzemeler - Kuantum verimi 30.10.201407.030
TS EN ISO 22964 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Cronobacter spp.belirlenmesi için yatay yöntem 18.12.201707.100.30
TS EN ISO 20836 Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - Termal dögüleyici cihazlarının termal performans deneyi 02.12.202107.100.30
TS EN ISO 15927-5 Binaların higrotermal performansı – İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu – Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler 31.03.200507.060
TS EN ISO 20838 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Kalitatif metotlar için tespit ve amplifikasyon kuralları 12.10.200607.100.30
TSE CEN/TS 15634-4 Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 4: Yerfıstığı (Arachis hypogaea) - Çikolatada gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi 11.07.201607.100.30
TS EN ISO 6887-4 Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar 18.12.201707.100.30
TS EN ISO 10273 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Hastalık sebebi olan yersinia enterocolitica’nın belirlenmesi için yatay yöntem 18.12.201707.100.30
TS EN 17522 Dolgulu ve enjeksiyonlu sondaj deliği ısı eşanjörlerinin tasarımı ve yapımı 24.04.202307.060
TS EN 1620 Biyoteknoloji- Büyük ölçekli proses ve üretim- Tehlike durumuna göre fabrika binaları 15.02.200107.080
TS EN 13092 Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz 07.08.201407.080
TS EN 13092 Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz 07.08.201407.100.01
TSE CEN ISO/TS 80004-8 Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci 23.10.201507.030
TS ISO 4831 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği 13.03.201507.100.30
TS EN ISO 15927-5/A1 Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011) 07.11.201407.060
TS EN ISO 17604 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma 24.03.201607.100.30
TS EN ISO 9308-2 Su kalitesi - Escherichia coli ve koliform bakterilerin tespiti ve sayımı - Bölüm 2: En muhtemel sayı yöntemi (ISO 9308-2:2012) 23.12.201507.100.20
TS EN ISO 17511 Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler 30.09.202107.100.10
TS EN ISO 21150 Kozmetikler-Mikrobiyoloji- Escherichia coli aranması 22.11.201107.100.99
TS EN ISO 7704 Su kalitesi - Mikroorganizmaların kültür yöntemleriyle doğrudan sayımı için kullanılan zar süzgeçlerin performans deneyi için gerekler 07.02.202307.100.20
TS EN ISO 16654/A2 Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Eschericha coli 0157'nin tespiti için yatay yöntem - Tadil 2: Tüm kültür ortamları ve reaktiflerin performans testinin dahil edilmesi 24.04.202307.100.30
TS 8019 Su kalitesi- Sülfit indirgeyen anaerob bakteri (clostridia) sporlarının aranması ve sayımı- Sıvı besiyerinde zenginleştirme metodu 27.02.199007.100.20
TS EN ISO 29621 Kozmetikler- Mikrobiyoloji-Risk değerlendirilmesi ve düşük risk gruplarının mikrobiyolojik yönden tanımlanması 12.04.201107.100.99
TS EN ISO 21149 Kozmetikler-Mikrobiyoloji- Aerobik mezofilik bakteri sayımı ve aranması 18.12.201707.100.99
TS EN ISO 11731 Su kalitesi – Legionella sayımı 15.01.201807.100.20
TS ISO 710-7 Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 7: Tektonik semboller 20.04.200407.040
TS ISO 15214 Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Mezofilik laktik asit bakterilerinin sayımı için yatay yöntem - 30°C’ta koloni sayımı tekniği 23.10.201507.100.30
TSE CEN ISO/TS 10272-3 Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot  07.100.30
TS EN ISO 11133 Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi 30.10.201407.100.30
TS EN ISO 9308-3/AC Su kalitesi - Yüzey ve atık sularda Escherichia coli ve koliform bakterilerin tespit edilmesi ve sayımı - Bölüm 3: Sıvı ortamlarda aşılama ile küçültme yöntemi (En Muhtemel Sayı) (ISO 9308-3:1998) 09.11.201507.100.20
TSE CEN ISO/TR 19838 Mikrobiyoloji - Kozmetikler - Kozmetik mikrobiyoloji ile ilgili ISO standartlarının uygulanması için kılavuz (ISO/TR 19838:2016) 11.07.201607.100.99
TSE CEN ISO/TS 19590 Nanoteknoloji - İndüktif olarak eşleşmiş plazma kütle spektrometrisi ile tek partikül yoluyla sulu ortamda inorganik nanopartiküllerin boyut dağılımı ve konsantrasyonu 29.04.201907.120
TS EN ISO 11737-2 Tıbbi cihazların sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 2: Bir sterilizasyon sürecinin tarifi, geçerli kılınması ve sürdürülmesinde gerçekleştirilen sterilite deneyleri (ISO 11737-2:2009) 31.03.201507.100.10
12345678910...