Standardlar
| TS 7894 |
Mikrobiyoloji-Mikrobiyolojik muayeneler için genel kurallar
| 13.02.1990 | 07.100.30 |
| TS EN 13098 |
İş yeri havası-Havadaki mikroorganizmalar ve endotoksin ölçmeleri için kılavuz
| 30.04.2003 | 07.100.99 |
| TS ISO 710-6 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 6: Metazomatik, pnömatolitik, hidrotermal veya bozunma yoluyla değişim geçiren kayaç ve kontak kayaçların gösterilmesi
| 15.04.2004 | 07.040 |
| TS EN 12689 |
Biyoteknoloji - Mikroorganizma esaslı ürünlerin saflığı, biyolojik aktivitesi ve kararlılığının değerlendirilmesi ile ilgili kılavuz
| 05.04.2011 | 07.080 |
| TS EN 12689 |
Biyoteknoloji - Mikroorganizma esaslı ürünlerin saflığı, biyolojik aktivitesi ve kararlılığının değerlendirilmesi ile ilgili kılavuz
| 05.04.2011 | 07.100.01 |
| TSE CEN ISO/TR 80004-6 |
Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 6: Nano-nesne karakterizasyonu
| 23.10.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 22717 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Pseudomonas aeruginosa aranması
| 22.11.2011 | 07.100.99 |
| TS EN 14614 |
Su kalitesi- Nehir hidromorfolojik özelliklerinin değerlendirilmesi için standart kılavuz.
| 09.11.2020 | 07.060 |
| TS EN ISO 15213-1 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Clostridium spp.'nin tespiti ve sayımı için yatay yöntem. - Bölüm 1: Sülfit indirgeyen Clostridium spp.'nin koloni sayımı tekniği ile sayımı.
| 07.02.2023 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17516 |
Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırları
| 24.12.2014 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 6887-1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması Bölüm 1: Deney numunelerinin başlangıç süspansiyonunun ve ondalık seyreltilerinin hazırlanması için genel kurallar
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS 6404 |
Mikrobiyoloji-Bacillus cereus sayımı için genel kurallar - 30 °c'de koloni sayımı tekniği
| 24.01.1989 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6579-1:2017/A1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi - Salmonella'nın tespiti, sayımı ve serotiplendirmesi için yatay yöntem - Bölüm 1: Salmonella spp.
| 19.03.2020 | 07.100.30 |
| TS ISO 6730 |
Süt-Psikrotrofik mikroorganizmaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-6,5 °c'da koloni sayım tekniği
| 18.01.1996 | 07.100.30 |
| TS ISO 10560 |
Süt ve süt mamulleri-Listeria monocytogenes'in aranması
| 13.10.1998 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 21572/AC |
Gıda maddeleri - Genetik olarak modifiye organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Protein temelli yöntemler
| 25.04.2006 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6888-3/AC |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koagülaz-Pozitif stafilokok sayımı için yatay yöntem (staphylococcus aureus ve diğer türler) bölüm 3: Belirleme ve düşük sayımlar için ems tekniği
| 24.04.2006 | 07.100.30 |
| TS EN 62607-3-1 |
Nano imalat - En önemli kontrol karakteristikleri - Bölüm 3-1: Işık saçan nano malzemeler - Kuantum verimi
| 30.10.2014 | 07.030 |
| TS EN ISO 22964 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Cronobacter spp.belirlenmesi için yatay yöntem
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 20836 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - Termal dögüleyici cihazlarının termal performans deneyi
| 02.12.2021 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 15927-5 |
Binaların higrotermal performansı – İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu – Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler
| 31.03.2005 | 07.060 |
| TS EN ISO 20838 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Kalitatif metotlar için tespit ve amplifikasyon kuralları
| 12.10.2006 | 07.100.30 |
| TSE CEN/TS 15634-4 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 4: Yerfıstığı (Arachis hypogaea) - Çikolatada gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
| 11.07.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6887-4 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 4: Çeşitli ürünlerin hazırlanması için özel kurallar
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 10273 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Hastalık sebebi olan yersinia enterocolitica’nın belirlenmesi için yatay yöntem
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TS EN 17522 |
Dolgulu ve enjeksiyonlu sondaj deliği ısı eşanjörlerinin tasarımı ve yapımı
| 24.04.2023 | 07.060 |
| TS EN 1620 |
Biyoteknoloji- Büyük ölçekli proses ve üretim- Tehlike durumuna göre fabrika binaları
| 15.02.2001 | 07.080 |
| TS EN 13092 |
Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz
| 07.08.2014 | 07.080 |
| TS EN 13092 |
Biyoteknoloji - Cihaz - Numune alma ve aşılama işlemleri için kılavuz
| 07.08.2014 | 07.100.01 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-8 |
Nanoteknoloji – Terimler – Bölüm 8: Nano imalat süreci
| 23.10.2015 | 07.030 |
| TS ISO 4831 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 13.03.2015 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 15927-5/A1 |
Binaların higrotermal performansı - İklim verilerinin hesaplanması ve sunumu - Bölüm 5: Mekân ısıtması için tasarıma esas ısı yükünün hesaplanmasında kullanılan veriler (ISO 15927-5:2004/Amd 1:2011)
| 07.11.2014 | 07.060 |
| TS EN ISO 17604 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi -Mikrobiyolojik analiz için karkasdan numune alma
| 24.03.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 9308-2 |
Su kalitesi - Escherichia coli ve koliform bakterilerin tespiti ve
sayımı - Bölüm 2: En muhtemel sayı yöntemi (ISO 9308-2:2012)
| 23.12.2015 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 17511 |
Yapay ortamda tanısal tıbbi cihazlar - Kalibratörlere, doğruluk kontrol malzemelerine ve insan numunelerine atanan değerlerin metrolojik izlenebilirliğini oluşturmak için gereklilikler
| 30.09.2021 | 07.100.10 |
| TS EN ISO 21150 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji- Escherichia coli aranması
| 22.11.2011 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 7704 |
Su kalitesi - Mikroorganizmaların kültür yöntemleriyle doğrudan sayımı için kullanılan zar süzgeçlerin performans deneyi için gerekler
| 07.02.2023 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 16654/A2 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Eschericha coli 0157'nin tespiti için yatay yöntem - Tadil 2: Tüm kültür ortamları ve reaktiflerin performans testinin dahil edilmesi
| 24.04.2023 | 07.100.30 |
| TS 8019 |
Su kalitesi- Sülfit indirgeyen anaerob bakteri (clostridia) sporlarının aranması ve sayımı- Sıvı besiyerinde zenginleştirme metodu
| 27.02.1990 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 29621 |
Kozmetikler- Mikrobiyoloji-Risk değerlendirilmesi ve düşük risk gruplarının mikrobiyolojik yönden tanımlanması
| 12.04.2011 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 21149 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji- Aerobik mezofilik bakteri sayımı ve aranması
| 18.12.2017 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 11731 |
Su kalitesi – Legionella sayımı
| 15.01.2018 | 07.100.20 |
| TS ISO 710-7 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 7: Tektonik semboller
| 20.04.2004 | 07.040 |
| TS ISO 15214 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Mezofilik laktik asit bakterilerinin sayımı için yatay yöntem - 30°C’ta koloni sayımı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 10272-3 |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
| | 07.100.30 |
| TS EN ISO 11133 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 30.10.2014 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 9308-3/AC |
Su kalitesi - Yüzey ve atık sularda Escherichia coli ve koliform bakterilerin tespit edilmesi ve sayımı - Bölüm 3: Sıvı ortamlarda aşılama ile küçültme yöntemi (En Muhtemel Sayı) (ISO 9308-3:1998)
| 09.11.2015 | 07.100.20 |
| TSE CEN ISO/TR 19838 |
Mikrobiyoloji - Kozmetikler - Kozmetik mikrobiyoloji ile ilgili ISO standartlarının uygulanması için kılavuz (ISO/TR 19838:2016)
| 11.07.2016 | 07.100.99 |
| TSE CEN ISO/TS 19590 |
Nanoteknoloji - İndüktif olarak eşleşmiş plazma kütle spektrometrisi ile tek partikül yoluyla sulu ortamda inorganik nanopartiküllerin boyut dağılımı ve konsantrasyonu
| 29.04.2019 | 07.120 |
| TS EN ISO 11737-2 |
Tıbbi cihazların sterilizasyonu - Mikrobiyolojik yöntemler - Bölüm 2: Bir sterilizasyon sürecinin tarifi, geçerli kılınması ve sürdürülmesinde gerçekleştirilen sterilite deneyleri
(ISO 11737-2:2009)
| 31.03.2015 | 07.100.10 |