Standardlar
| TS EN ISO 4833-2/AC |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay
yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı – Teknik Düzeltme 1 (ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)
| 31.03.2015 | 07.100.30 |
| TS ISO 7251 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Muhtemel escherichia coli'nin belirlenmesi ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TSE CEN/TS 15634-2 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 2 : Kereviz (Apium graveolens) - Pişmiş sosislerde gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
| 18.04.2016 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-4 |
Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 4: Nanoyapılandırılmış malzemeler
| 18.02.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 18416 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Candida albicans aranması
| 21.12.2015 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 11133/A1 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 19.11.2018 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 11133/A1 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 19.11.2018 | 07.100.30 |
| TS 3446 |
Et ve et mamullerinde salmonella aranması (referans metot)
| 29.11.1979 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16140-1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Doğrulama yöntemi- Bölüm 1: Terimler ve tarifler
| 09.12.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 7218/A1/D2 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 07.11.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 16140-4 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Doğrulama yöntemi - Bölüm 4: Tek bir laboratuvarda yöntem doğrulama protokolü
| 09.11.2020 | 07.100.30 |
| TS EN 12740 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - İnokule olmuş hayvanları ve atık denenmesini içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.080 |
| TS EN 12740 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - İnokule olmuş hayvanları ve atık denenmesini içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TS EN 12885 |
Biyoteknoloji - Hücre ayırıcıları için performans kriteri
| 22.03.2002 | 07.080 |
| TS EN ISO 22174 |
Gıda ve hayvan yem maddelerinin mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (pcr) - Genel gereksinimler ve tanımlamalar
| 16.02.2006 | 07.100.30 |
| TS IEC 60050-102/Amd 3 |
Uluslararası elektroteknik sözlük - Bölüm 102: Matematik - Genel kavramlar ve doğrusal cebir - Tadil 3
| 30.09.2021 | 07.020 |
| TS EN ISO 17511 |
Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen değerlerin metrolojik izlenebilirliği
| 28.01.2004 | 07.100.10 |
| TS EN ISO 16649-3 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Beta-Glucuronidase-Positive escherichia coli'nın sayımı için yatay yöntem-Bölüm 3: 5-Bromo-4-Chloro-3-İndolyl beta-D-Glucuronide kullanılarak aranması ve en muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 10272-3:2010/AC |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
| | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6887-3/A1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi- Mikrobiyolojik muayene için deney numunelerinin, başlangıç suspansiyonunun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması - Bölüm 3: Balık ve balık ürünlerinin hazırlanması için özel kurallar - Tadil 1: Çiğ deniz karındanbacaklıları için numune hazırlama
| 15.02.2021 | 07.100.30 |
| TS ISO 9232/Amd 1 |
Yoğurt - Yoğurda özgü mikroorganizmaların (lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus) belirlenmesi - Tadil 1: Kültür Ortamlarının ve Reaktiflerin Performans Testlerinin Dahil Edilmesi
| 08.11.2023 | 07.100.30 |
| TS ISO 21527-2 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Su aktivitesi 0,95'e eşit veya daha düşük olan ürünlerde koloni sayım tekniği
| 27.12.2012 | 07.100.30 |
| TS ISO 21527-1 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Maya ve küflerin sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Su aktivitesi 0,95'ten yüksek olan ürünlerde koloni sayım tekniği
| 16.04.2014 | 07.100.30 |
| TS EN 12225 |
Jeosentetikler - Toprağa gömme deneyi ile mikrobiyolojik dayanımın tayin edilmesi için yöntem
| 15.02.2021 | 07.100.99 |
| TS EN 12738 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.080 |
| TS EN 12738 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - Deneylerde kullanılan mikroorganizmalar ile inoküle olmuş hayvanları içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TSE CEN ISO/TS 17919 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Gıda kaynaklı patojenlerin tespiti için polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) - A, B, E ve F tipi botilinum nörotoksini üreten klostridyumların tespiti
| 13.02.2014 | 07.100.30 |
| TS ISO 710-4 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 4: Metamorfik kayaçlar için gösterim
| 28.04.2017 | 07.040 |
| TS EN 12322/A1 |
Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları- Mikrobiyoloji kültür besiyerleri- Kültür besiyerlerinin performans kriterleri
| 16.04.2014 | 07.100.10 |
| TSE CEN ISO/TS 80004-1 |
Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 1: Temel terimler
| 18.02.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 22717 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Pseudomonas aeruginosa aranması
| 21.12.2015 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 6888-1 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 1: Baird-Parker agar besiyeri kullanan yöntem
| 30.09.2021 | 07.100.30 |
| TS EN 12469 |
Biyoteknoloji - Mikrobiyolojik güvenlik kabinlerinin performans kriterleri
| 21.11.2000 | 07.080 |
| TS EN 12469 |
Biyoteknoloji - Mikrobiyolojik güvenlik kabinlerinin performans kriterleri
| 21.11.2000 | 07.100.01 |
| TS EN ISO 18153 |
Vücut dışı kullanılan tıbbî tanı cihazları - Biyolojik numunelerde miktar tayini - Kalibratörler ve kontrol malzemeleri ile belirlenen enzimlerin katalitik konsantrasyon değerlerinin metrolojik izlenebilirliği
| 28.01.2004 | 07.100.10 |
| TS EN ISO 10808 |
Nanoteknoloji-Solunum toksisitesi deneyi için solunuma maruz alanlarda nanoparçacıklarının özellikleri
| 12.04.2011 | 07.030 |
| TS EN ISO 10808 |
Nanoteknoloji-Solunum toksisitesi deneyi için solunuma maruz alanlarda nanoparçacıklarının özellikleri
| 12.04.2011 | 07.030 |
| TSE CEN ISO/TS 10272-3 |
Gıda ve hayvan besleme maddelerinin mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 3:Yarı nicel metot
| 22.11.2011 | 07.100.30 |
| TS EN 13091 |
Biyotekniloji - Filtrasyon donanımı ve filtre elementlerinin performans kriteri
| 21.03.2000 | 07.080 |
| TS EN 13091 |
Biyotekniloji - Filtrasyon donanımı ve filtre elementlerinin performans kriteri
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TS EN 13095 |
Biyoteknoloji - Gazsız sistemler için performans kriteri
| 21.03.2000 | 07.080 |
| TS EN 13095 |
Biyoteknoloji - Gazsız sistemler için performans kriteri
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TS EN ISO 11930 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Bir kozmetik ürünün antimikrobiyal korumasının değerlendirilmesi
| 05.06.2012 | 07.100.99 |
| TS CR 13436 |
Coğrafi bilgi - Terimler ve tarifleri
| 18.03.2002 | 07.040 |
| TS ISO 4832 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların sayımı için yatay yöntem - Koloni sayım tekniği
| 29.04.2010 | 07.100.30 |
| TS ISO 4831 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koliformların tespiti ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 29.04.2010 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 4833-1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay yöntem -Bölüm 1: Dökme plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı
| 12.01.2016 | 07.100.30 |
| TS ISO 10718 |
Mantar tıkaçlar-Alkollü ortamda ekstakte edilelebilen ve üreyebilen küf, maya ve bakterilerin koloni oluşturan birimlerinin sayımı ile düşük jerm tıkaçların özellikleri
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 17200 |
Nanoteknoloji – Toz halinde nanoparçacıklar – Özellikleri ve ölçülmesi
| 09.11.2020 | 07.120 |
| TS EN 13312-4 |
Biyoteknoloji- Alet kullanımı ve borular için performans kriterleri- Bölüm 4: Tüpler ve borular
| 29.11.2001 | 07.080 |