Standardlar
 | TS 6582 |
Mikrobiyoloji-Staphylococcus aureus sayımı için genel kurallar - Koloni sayım tekniği
| 28.02.1989 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6222 |
Su kalitesi- Kültürü yapılabilen mikroorganizmaların sayımı- Agar besiyerinde aşılama ile koloni sayımı
| 05.02.2002 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 11133/A2 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi - Tadil 2
| 09.11.2020 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 11133/A2 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi - Tadil 2
| 09.11.2020 | 07.100.30 |
| TS EN 13311-4 |
Biyoteknoloji kaplar için performans kriterleri- Bölüm 4: Biyoreaktörler
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TS EN ISO 10272-1 |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi-Campylobacter spp. nin sayımı ve belirlenmesi için yatay metot-Bölüm 1:Belirleme yöntemi
| 18.12.2017 | 07.100.30 |
| TSE CEN ISO/TS 21362 |
Nanoteknolojiler - Asimetrik akış ve merkezkaç alan akışı fraksiyonasyonu kullanılarak nano nesnelerin analizi
| 12.04.2021 | 07.120 |
| TSE CEN/TS 15790 |
Hayvan yemleri - Saccharomyces cerevisiae (maya) nin probiyotik suşlarının PCR tiplemesi
| 18.04.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 20743 |
Tekstil - Antibakterial aprelenmiş kumaşlarda antibakteriyel aktivitenin tayini
| 30.09.2021 | 07.100.99 |
| TS EN 17694-1 |
Hidrometri - Su izleme ekipmanı için minimum performans gereklilikleri ve deney prosedürleri - Akışın belirlenmesi için tertibatlar - Bölüm 1: Açık kanal enstrümantasyonu
| 05.07.2023 | 07.060 |
| TS EN 12741 |
Biyoteknoloji - Araştırma,geliştirme ve analiz için laboratuvarlar - Bioteknoloji laboratuvarlarının çalışması için rehber
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TS EN 12741 |
Biyoteknoloji - Araştırma,geliştirme ve analiz için laboratuvarlar - Bioteknoloji laboratuvarlarının çalışması için rehber
| 21.03.2000 | 07.080 |
 | TS EN ISO 21572 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyo-işaret analizi - Protein esaslı yöntemler
| 20.04.2015 | 07.100.30 |
 | TS EN 50536 |
Yıldırımdan korunma - Yıldırım riskli fırtına uyarı sistemleri
| 05.06.2012 | 07.060 |
 | TS EN ISO 6579/AC |
Mikrobiyoloji - Gıda ve hayvan yemleri - Salmonella türlerinin belirlenmesi için yatay yöntem
| 12.10.2006 | 07.100.30 |
| TS ISO 35001 |
Laboratuvarlar ve diğer ilgili kuruluşlar için biyorisk yönetimi
| 19.10.2021 | 07.100.01 |
| TS EN ISO 6888-2 |
Gıda zincirinin mikrobiyolojisi - Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) sayımı için yatay yöntem - Bölüm 2: Tavşan plazma fibrinojen agar besiyeri kullanan yöntem
| 30.09.2021 | 07.100.30 |
 | TS 3446 |
Et ve et mamullerinde salmonella aranması (referans metot)
| 29.11.1979 | 07.100.30 |
| TS EN 12885 |
Biyoteknoloji - Hücre ayırıcıları için performans kriteri
| 22.03.2002 | 07.100.01 |
| TS EN 12885 |
Biyoteknoloji - Hücre ayırıcıları için performans kriteri
| 22.03.2002 | 07.080 |
| TS EN 13311-3 |
Biyoteknoloji- Kapların performans kriteri- Bölüm 3: Cam basınç kapları
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TS ISO 7251 |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Muhtemel escherichia coli'nin belirlenmesi ve sayımı için yatay yöntem - En muhtemel sayı tekniği
| 23.10.2015 | 07.100.30 |
 | TSE CEN/TS 15634-2 |
Gıda maddeleri - Moleküler biyolojik yöntemlerle gıda allerjenlerinin tayini - Bölüm 2 : Kereviz (Apium graveolens) - Pişmiş sosislerde gerçek zamanlı PCR’ la spesifik DNA dizisinin kaltitatif olarak belirlenmesi
| 18.04.2016 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 4833-2/AC |
Gıda zinciri mikrobiyolojisi - Mikroorganizmaların sayımı için yatay
yöntem - Bölüm 2: Yayma plak tekniğiyle 30°C’ta koloni sayımı – Teknik Düzeltme 1 (ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)
| 31.03.2015 | 07.100.30 |
 | TS EN ISO 7218/A1/D2 |
Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolijik analizler için genel şartlar ve rehber
| 07.11.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 22117 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi – Laboratuvarlar arası mukayese ile yeterlilik testi için özel şartlar ve rehberlik
| 29.04.2019 | 07.100.30 |
| TS EN 12740 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - İnokule olmuş hayvanları ve atık denenmesini içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.100.01 |
| TS EN 12740 |
Biyoteknoloji - Araştırma, geliştirme ve analiz laboratuvarları - İnokule olmuş hayvanları ve atık denenmesini içeren rehber
| 21.03.2000 | 07.080 |
 | TSE CEN ISO/TS 80004-4 |
Nanoteknoloji - Terimler - Bölüm 4: Nanoyapılandırılmış malzemeler
| 18.02.2015 | 07.030 |
| TS EN ISO 18416 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Candida albicans aranması
| 21.12.2015 | 07.100.99 |
| TS EN ISO 11133/A1 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 19.11.2018 | 07.100.20 |
| TS EN ISO 11133/A1 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 19.11.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 11133 |
Gıda, yem ve su mikrobiyolojisi-Kültür ortamının hazırlama, üretim, muhafaza ve performans deneyi
| 12.11.2018 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6579-1:2017/A1 |
Besin zincirinin mikrobiyolojisi - Salmonella'nın tespiti, sayımı ve serotiplendirmesi için yatay yöntem - Bölüm 1: Salmonella spp.
| 19.03.2020 | 07.100.30 |
| TS EN 17882 |
Gıda gerçekliği - Tanımlanmış mitokondriyal sitokrom b ve sitokrom c oksidaz I gen segmentleri kullanılarak memelilerden ve kuşlardan elde edilen etin DNA barkodlanması
| 08.07.2024 | 07.080 |
 | TS 6580 |
Mikrobiyoloji-Maya ve küf sayımında genel kurallar - 25°c'da koloni sayım tekniği
| 28.02.1989 | 07.100.30 |
 | TS ISO 6730 |
Süt-Psikrotrofik mikroorganizmaların koloni oluşturan birimlerinin sayımı-6,5 °c'da koloni sayım tekniği
| 18.01.1996 | 07.100.30 |
 | TS ISO 10560 |
Süt ve süt mamulleri-Listeria monocytogenes'in aranması
| 13.10.1998 | 07.100.30 |
| TS EN 13441 |
Biyoteknoloji-Araştırma, geliştirme ve analizler için laboratuvarlar-Genetik olarak modifiye edilmiş bitkilerin korunması hakkında rehber
| 11.11.2002 | 07.080 |
 | TS EN ISO 21572/AC |
Gıda maddeleri - Genetik olarak modifiye organizmalar ve türevi ürünlerin tespiti için analiz yöntemleri - Protein temelli yöntemler
| 25.04.2006 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 6888-3/AC |
Gıda ve hayvan yemleri mikrobiyolojisi - Koagülaz-Pozitif stafilokok sayımı için yatay yöntem (staphylococcus aureus ve diğer türler) bölüm 3: Belirleme ve düşük sayımlar için ems tekniği
| 25.04.2006 | 07.100.30 |
| TS EN 13311-6 |
Biyoteknoloji- Kaplar için performans kriterleri- Bölüm 6: Kromatografii kolonları
| 29.11.2001 | 07.080 |
| TS EN ISO 17516 |
Kozmetik - Mikrobiyoloji - Mikrobiyolojik Sınırları
| 24.12.2014 | 07.100.99 |
 | TS 6404 |
Mikrobiyoloji-Bacillus cereus sayımı için genel kurallar - 30 °c'de koloni sayımı tekniği
| 24.01.1989 | 07.100.30 |
| TS EN ISO 22718 |
Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Staphylococcus aureus aranması
| 21.12.2015 | 07.100.99 |
 | TS EN ISO 22717 |
Kozmetikler-Mikrobiyoloji-Pseudomonas aeruginosa aranması
| 22.11.2011 | 07.100.99 |
| TS ISO 710-2 |
Jeoloji haritalarında ve kesitlerinde kullanılan semboller - Bölüm 2: Sedimanter kayaçlar için gösterim
| 08.10.2018 | 07.060 |
| TSE ISO/TR 23211 |
Hidrometri - Otomatik basınç dönüştürücü yöntemleri kullanarak bir kuyudaki su seviyesinin ölçülmesi
| 30.09.2022 | 07.060 |
| TS EN ISO 80004-1 |
Nanoteknoloji - Sözlük - Bölüm 1: Temel sözlük
| 08.11.2023 | 07.120 |
| TSE CWA 15793 |
Laboratuvar biorisk yönetimi
| 21.02.2012 | 07.100.01 |