TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 13568
|
|
Kabul Tarihi :
|
12.06.2013
|
Konfirme Tarihi : |
14.11.2023 |
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Meşrubat |
Başlık (İng) :
|
Beverages |
Kapsam :
|
Bu standard, tüketime hazır meşrubatı kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies beverages. |
Yerini Aldığı :
|
TS 4080 :1992; |
Tadil Eden :
|
TS 13568/T1 :2014; TS 13568/T2 :2024; |
Yararlanılan Kaynak :
|
1 Codex Standard For Nectars of Certain Citrus Fruits Preserved Exclusively by Physical Means, Codex Stan 134-1981
2 Lea, A.G.H., Rother, A., Eilis, I., KSK - Values, The complete manual, 1987
3 Türk Gıda Kodeksi Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği (Tebliğ No: 2006/56)
4 Codex General Standard for Fruit Juices and Nectars, Codex Stan 247-2005
5 Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği
(Tebliğ No:2008/22)
6 CEMEROĞLU B. ACAR J. (2001) Meyve Suyu Üretim Teknolojisi, Gıda Teknoloji Derneği Yayınları No: 25
7 TÜFEKÇİ B.H. (2008) Piyasada Satılan Bazı Meyve Sularının Özelliklerinin Gıda Mevzuatına Uygunluğunun Araştırılması. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.160.20 Alkolsüz İçecekler |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :1967; TS 1594 ISO 2448 :2001; TS EN 12631 :2003; TS 6473 :1989; TS 2104 :1975; TS 4080 :1992; TS ISO 10727 :2004; TS 12625 :2000; TS 6183 :1988; TS 4890 :1986; TS 1125 ISO 750 :2002; TS 2259 :2012; TS EN 1133 :1996; TS 11914 :2012; TS 7780 :1990; TS 6290 :1989; TS 3651 ISO 6332 :1998; TS 6065 ISO 2447 :2001; TS 266 :2005; TS 9130 :2010; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
9 |
Fiyatı :
|
150,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |