|
Standard Detayı
|
İptal Standard TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 3606
|
|
Kabul Tarihi :
|
16.04.1997
|
İptal Tarihi :
|
29.04.2008 |
Konfirme Tarihi : |
30.03.2007 |
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard) |
Başlık :
|
Gıdalar-Metaller ve diğer elementlerin tayini-Atomik absorbsiyon spektrofotometrik metot |
Başlık (İng) :
|
Food staffs-Determination of metals and other elements-Atomic absorption spectrophotometric method |
Kapsam :
|
Bu standard, gıdalarda sodyum, potasyum, nikel, magnezyum, mangan, bakır, çinko, demir, kalay, kurşun, krom, kadmiyum ve arseniğin atomik absorpsiyon spektrofotometrik metotla tayinini kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies the determination of sodium, potassium, nickel, magnesium, mangenase, copper, zinc, ikon, tin, lead, crom, cadmium and arsenic in foodstaffs by atomic absorption spectrometric method. |
Yerini Aldığı :
|
TS 3606 :1981; |
Yerine Geçen :
|
TS 3606 :2008; |
Yararlanılan Kaynak :
|
1. Jorhem, L.1993. Determination of Metals in Foodstuffs by Atomic Absorption Spectrophotometry after Dry Ashing: NMKL Interlaboratory Study of Lead, Cadmium, Zinc, Copper, Iron, Chromium and Nickel. J.AOAC Int.76:798, 2. Skurikhin, I.M.1993. Methods of Analysis for Toxic Elements in Foods. Part IV. General Method of Ashing for Determination of Toxic Elements. J.AOAC Int.76:257. |
ICS Kodu :
|
67.080.01 Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri (Genel) |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 3606 :1997 (TS 545*TS 546*TS ISO 3696*TS 4887*TS 4888*TS 6182*TS 7572*TS 7573*ISO 12193*TS ISO 7952*TS ISO 8294*ISO 9256);; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard) |
Sayfa Sayısı :
|
17 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|