Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 1330      
Kabul Tarihi : 30.09.2021
Hazırlık Grubu : TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Yoğurt
Başlık (İng) : Yoghurt
Kapsam : Bu standard yoğurdu kapsar.Şekerli, meyveli, aromalı, süzme, diyet, probiyotik vb nitelikteki yoğurtları kapsamaz.
Kapsam (İng) : This standard specifies plain yoghurt . It does not cover sugar added, fruit added, aromatic, strained, diet, probiotic etc. yoghurt.
Yerini Aldığı : TS 1330 :2006;  TS 1330/T1 :2009;  TS 1330/T3 :2016;  TS 1330/T4 :2020;  
Tadil Eden : TS 1330/T1 :2021;  
Yararlanılan Kaynak : [1] ANONİM 2009. Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Resmi Gazete tarih: 16.02.2009 - sayı: 27143/Tebliğ no: 2009-25. [2] Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği-Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2011 Sayısı: 28157 (3. mükerrer) [3] Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği- Resmi Gazete Tarihi 30.06.2013 Sayısı: 28693 [4] Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği- Resmi Gazete Tarihi 29.12.2011 Sayısı: 28157 (3.Mükerrer) [5] ANONİM 1998. Geleneksel sütürünleri. Ed. Mehmet Demirci. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu 21-22 Mayıs 1998- Tekirdağ. Milli Prodüktivite yayınları No:621., Ankara. [6] DEVECİ, O., SALİH, Z.A., SEZGİN, E. 2004. A Study on Some Characteristics of Light Yogurt Marketed in Ankara. International Dairy Symposium “Recent Developments in Dairy Science and Technology”. Procedings. May. 24-28. Isparta, Turkey. [7] KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol I: Origins and Principles. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728. [8] METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksek okulu Basımevi, Bornova, İzmir. [9] SEZGİN, E. Tarihsiz. Yoğurt Teknolojisi. Yoğurt Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara. [10] TAMIME, A.Y., ROBINSON, R.K. 1985. Yoghurt. Science and Technology. First Edition. Pergamon Press Ltd. Headington Hill Hall, Oxford OX3 0X3, England. [11] WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A., JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016.
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.100.99 Diğer Süt Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :2020;  TS EN ISO 707 :2009;  TS 2104 :1975;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 5492 :2014;  TS ISO 5538 :2011;  TS 7503 :1989;  TS ISO 7889 :2004;  TS ISO 9231 :2014;  TS EN ISO 9233-2 :2018;  TS 9700 :1992;  TS 10935 :1993;  TS EN ISO 14675 :2004;  TS EN ISO 16649-3 :2015;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 17
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-