TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 1330
|
|
Kabul Tarihi :
|
30.09.2021
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Yoğurt |
Başlık (İng) :
|
Yoghurt |
Kapsam :
|
Bu standard yoğurdu kapsar.Şekerli, meyveli, aromalı, süzme, diyet, probiyotik vb nitelikteki yoğurtları kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard specifies plain yoghurt . It does not cover sugar added, fruit added, aromatic, strained, diet, probiotic etc. yoghurt. |
Yerini Aldığı :
|
TS 1330 :2006; TS 1330/T1 :2009; TS 1330/T3 :2016; TS 1330/T4 :2020; |
Tadil Eden :
|
TS 1330/T1 :2021; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] ANONİM 2009. Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Resmi Gazete tarih: 16.02.2009 - sayı: 27143/Tebliğ no: 2009-25.
[2] Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği-Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2011 Sayısı: 28157 (3. mükerrer)
[3] Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği- Resmi Gazete Tarihi 30.06.2013 Sayısı: 28693
[4] Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği- Resmi Gazete Tarihi 29.12.2011 Sayısı: 28157 (3.Mükerrer)
[5] ANONİM 1998. Geleneksel sütürünleri. Ed. Mehmet Demirci. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu 21-22 Mayıs 1998- Tekirdağ. Milli Prodüktivite yayınları No:621., Ankara.
[6] DEVECİ, O., SALİH, Z.A., SEZGİN, E. 2004. A Study on Some Characteristics of Light Yogurt Marketed in Ankara. International Dairy Symposium “Recent Developments in Dairy Science and Technology”. Procedings. May. 24-28. Isparta, Turkey.
[7] KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol I: Origins and Principles. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728.
[8] METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksek okulu Basımevi, Bornova, İzmir.
[9] SEZGİN, E. Tarihsiz. Yoğurt Teknolojisi. Yoğurt Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara.
[10] TAMIME, A.Y., ROBINSON, R.K. 1985. Yoghurt. Science and Technology. First Edition. Pergamon Press Ltd. Headington Hill Hall, Oxford OX3 0X3, England.
[11] WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A., JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016. |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.100.99 Diğer Süt Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :2020; TS EN ISO 707 :2009; TS 2104 :1975; TS EN ISO 3696 :1996; TS EN ISO 5492 :2014; TS ISO 5538 :2011; TS 7503 :1989; TS ISO 7889 :2004; TS ISO 9231 :2014; TS EN ISO 9233-2 :2018; TS 9700 :1992; TS 10935 :1993; TS EN ISO 14675 :2004; TS EN ISO 16649-3 :2015; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
17 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|