|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 1864
|
|
Kabul Tarihi :
|
22.05.2008
|
Hazırlık Grubu :
|
Mamul Gıdalar İhtisas Grubu |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Krema ve kaymak |
Başlık (İng) :
|
Cream and kaymak |
Kapsam :
|
Bu Standard, krema, rekombine krema, rekonstitüe krema, fiziksel işlem görmüş kremalar, krema tozu, kaymağı kapsar. Afyon kaymağı ve bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz. |
Kapsam (İng) :
|
This standard applies to cream which is defined in caluse 0.2.1. It does bot cover kaymak.
|
Yerini Aldığı :
|
TS 1864 :1975; |
Tadil Eden :
|
TS 1864/T1 :2014; TS 1864/T2 :2017; |
Yararlanılan Kaynak :
|
Codex Standard 2003. Codex Standard For Cream and Prepared Creams: Revision. No:207. Eralp, M. 1969. Tereyağ ve Kaymak Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Yayın No: 375. Ankara. Metin, M. ve Öztürk, F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir. Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 27.09.2003- sayı: 25242 /Tebliğ no: 2001-43. Yılsay, T.Ö., Bayizit, A.A. 2002. Bursa İlinde Tüketilen Kaymakların Mikrobiyolojik Özellikleri ve Bazı Patojen Bakterilerin Aranması. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, (16):77-86. Walstra, P., Geurts, T.J., Noomen, A., Jellema, A., Boekel-van, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016. |
ICS Kodu :
|
67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 1018 :2002; TS 1019 :2002; TS 1333 ISO 1738 :2001; TS 4265 :1992; TS 2530 EN ISO 707 :1999; TS 6065 ISO 2447 :2001; TS 6582-1 EN ISO 6888-1 :2001; TS ISO 6611 :1996; TS 6930 :1989; TS 6931 :1989; TS 7101 :1989; TS 7436 :1989; TS 7703 EN ISO 4833 :2004; TS EN ISO 7937 :2004; TS 8866 :1991; TS 8907 ISO 6785 :2003; TS ISO 10560 :1998; TS 11044 :2002; TS 11045 :2002; TS 11046 :2002; TS ISO 11866-1 :2002; TS EN 14082 :2007; TS EN 14083 :2007; TS EN 14084 :2004; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
|
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
18 |
Fiyatı :
|
250,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) |
- |
|