Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 1019      
Kabul Tarihi : 9.11.2020
Hazırlık Grubu : TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Pastörize süt
Başlık (İng) : Pasteurized Milk
Kapsam : Bu standart, çiğ inek sütünden üretilen pastörize sütü kapsar.
Kapsam (İng) : This standard covers pasteurized milk produced from raw cow's milk.
Yerini Aldığı : TS 1019 :2002;  TS 1019/T1 :2009;  TS 1019/T2 :2016;  TS 1019/T3 :2017;  
Tadil Eden : TS 1019/T1 :2021;  
Yararlanılan Kaynak : [1] Anonymous, 1995. Dairy Processing Handbook. Tetra Pak Processing Systems AB, Lund, Sweeden [2] Asperger, H. 1993. Microbiology of Pasteurized Milk. IDF Bulletin No. 281. [3] Robinson, R.K. 1983. Dairy Microbiology. Vol I. App. Sci. Pub. Ltd. London. [4] Koçak, C., Akın, N. 1989. Pastörüze sütlerin depolama sıcaklığına ve süresine bağlı olarak bazı önemli niteliklerinde meydana gelen değişmeler. Gıda sanayi, 2 (6), 32-36. [5] Muir, D.D.1996. The Shelf-life of Dary Products. J. Soc. Dairy Tech. 49 (1), 24-32 [6] Özalp, E. 1974. Ankara Süt fabrikalarında pastörizasyonda sağlanan mikrop redüksiyonu ve pastörizasyondan sonraki kademelerde bulaşma durumu üzerinde araştırmalar. A.Ü.V.F. Derg. 21 (1-2), 47-69. [7] Ravanis, S., Lewis, M.J. 1995. Observations of the effect of Raw Milk Quality on the keeping Quality of Pasteurized Milk. App. Mic. 20 (164-167). [8] Hui, Y.H. 1993. Dairy Science and Technology Handbook Vol Z. VCH Pub. Inc. New York. [9] Carini, S. 1989. Quality Parameters: Milk and milk Products. Italia Agricola, 126 (4), 75-86. [10] Kurt, A. Çağlar S. 1993. Süt ve Mamülleri Muayene ve Analiz Metotları A.Ü. yayın No: 252/d. [11] Metin M. 1996. Süt Teknolojisi. E.Ü.M.F. Yayın No.33 [12] Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157/3. Mükerrer sayılı Resmi Gazete) [13] Türk Gıda Kodeksi – Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (30.06.2013 tarih ve 28693 sayıl Resmi Gazete) [14] Türk Gıda Kodeksi – Bulaşanlar Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı Resmi Gazete) [15] Türk Gıda Kodeksi İçme Sütleri Tebliği (Tebliğ No: 2019/12)
Uluslararası Karşılıklar : ---
ICS Kodu : 67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :2020;  TS EN ISO 707 :2009;  TS 1018 :2002;  TS EN ISO 1211:2010 :2011;  TS 2104 :1975;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS ISO 5538 :2011;  TS ISO 9231 :2014;  TS EN ISO 9233-2 :2018;  TS 11360 :1994;  TS EN ISO 11816-1 :2014;  TS EN ISO 14675 :2004;  TS EN ISO 21528-1 :2018;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 13
Fiyatı : 185,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-