|
Standard Detayı
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS 1019
|
|
Kabul Tarihi :
|
9.11.2020
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-15: Gıda ve Ziraat Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Pastörize süt |
Başlık (İng) :
|
Pasteurized Milk |
Kapsam :
|
Bu standart, çiğ inek sütünden üretilen pastörize sütü kapsar. |
Kapsam (İng) :
|
This standard covers pasteurized milk produced from raw cow's milk. |
Yerini Aldığı :
|
TS 1019 :2002; TS 1019/T1 :2009; TS 1019/T2 :2016; TS 1019/T3 :2017; |
Tadil Eden :
|
TS 1019/T1 :2021; |
Yararlanılan Kaynak :
|
[1] Anonymous, 1995. Dairy Processing Handbook. Tetra Pak Processing Systems AB, Lund, Sweeden
[2] Asperger, H. 1993. Microbiology of Pasteurized Milk. IDF Bulletin No. 281.
[3] Robinson, R.K. 1983. Dairy Microbiology. Vol I. App. Sci. Pub. Ltd. London.
[4] Koçak, C., Akın, N. 1989. Pastörüze sütlerin depolama sıcaklığına ve süresine bağlı olarak bazı önemli niteliklerinde meydana gelen değişmeler. Gıda sanayi, 2 (6), 32-36.
[5] Muir, D.D.1996. The Shelf-life of Dary Products. J. Soc. Dairy Tech. 49 (1), 24-32
[6] Özalp, E. 1974. Ankara Süt fabrikalarında pastörizasyonda sağlanan mikrop redüksiyonu ve pastörizasyondan sonraki kademelerde bulaşma durumu üzerinde araştırmalar. A.Ü.V.F. Derg. 21 (1-2), 47-69.
[7] Ravanis, S., Lewis, M.J. 1995. Observations of the effect of Raw Milk Quality on the keeping Quality of Pasteurized Milk. App. Mic. 20 (164-167).
[8] Hui, Y.H. 1993. Dairy Science and Technology Handbook Vol Z. VCH Pub. Inc. New York.
[9] Carini, S. 1989. Quality Parameters: Milk and milk Products. Italia Agricola, 126 (4), 75-86.
[10] Kurt, A. Çağlar S. 1993. Süt ve Mamülleri Muayene ve Analiz Metotları A.Ü. yayın No: 252/d.
[11] Metin M. 1996. Süt Teknolojisi. E.Ü.M.F. Yayın No.33
[12] Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157/3. Mükerrer sayılı Resmi Gazete)
[13] Türk Gıda Kodeksi – Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (30.06.2013 tarih ve 28693 sayıl Resmi Gazete)
[14] Türk Gıda Kodeksi – Bulaşanlar Yönetmeliği (29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı Resmi Gazete)
[15] Türk Gıda Kodeksi İçme Sütleri Tebliği (Tebliğ No: 2019/12) |
Uluslararası Karşılıklar :
|
--- |
ICS Kodu :
|
67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri |
Atıf Yapılan STD :
|
TS 545 :2020; TS EN ISO 707 :2009; TS 1018 :2002; TS EN ISO 1211:2010 :2011; TS 2104 :1975; TS EN ISO 3696 :1996; TS ISO 5538 :2011; TS ISO 9231 :2014; TS EN ISO 9233-2 :2018; TS 11360 :1994; TS EN ISO 11816-1 :2014; TS EN ISO 14675 :2004; TS EN ISO 21528-1 :2018; |
Cen/Cenelec :
|
- |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
13 |
Fiyatı :
|
185,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|