Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
(Direktif :2006/42/EC)
TS No : TS EN 1672-2+A1      
Kabul Tarihi : 12.04.2011
İptal Tarihi : 15.02.2021
Hazırlık Grubu : Makina İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Gıda işleme makinaları - Temel kavramlar - Bölüm 2: Hijyen kuralları
Başlık (İng) : Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Kapsam : Bu standard, insanların veya ilgili olan yerlerde hayvanların tüketimi için üretilen gıdaların hazırlanması ve işlenmesinde kullanılan makinalar için bu gıdalardan kaynaklanan bulaşma, enfeksiyon, hastalık veya zarar riskini ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için ortak hijyen kurallarını kapsar. Bu standard, gıda işleme makinalarının kullanımına ilişkin tehlikeleri belirler ve bu risklerin ortadan kaldırılması ve azaltılması konusunda tasarım yöntemi ve bilgilerini tanımlar. Bu standard, makinanın kullanımından kaynaklanan personele yönelik hijyene ilişkin riskleri ele almaz. Bu standard, gıda işleme makinaları için geçerlidir. Bu tür gıda işleme makina gruplarına dair örnekler bilgi için Ek B’de verilmiştir. Not - Ayrı hijyen kuralları, diğer AB Direktiflerinde yer almaktadır (Kaynaklara bkz.). Ayrıca, bu standardda yer alan prensipler, benzer risklerin söz konusu olduğu, gıda işleme için kullanılan diğer makina ve donanımlar için de geçerli olabilir. Hijyen riskleri ve kabul edilebilir çözümlere ilişkin örnekler, bilgi için Ek A’da verilmiştir.
Kapsam (İng) : Abstract (English)This document specifies common hygiene requirements for machinery used in preparing and processing food for human and, where relevant, animal consumption to eliminate or minimise the risk of contagion, infection, illness or injury arising from this food. It identifies the hazards which are relevant to the use of such food processing machinery and describes design methods and information for use for the elimination or reduction of these risks. This document does not deal with the hygiene related risks to personnel arising from the use of the machine. This document applies to food processing machines - Examples of such groups of food processing machinery are given in the informative Annex B. NOTE Separate hygiene requirements are contained in other EU Directives (see Bibliography). In addition, the principles contained in this document can be applied to other machinery and equipment used to process food where similar risks apply. Examples of hygiene risks and acceptable solutions are given in the informative Annex A. This document is not applicable to machines manufactured before the date of publication of this document by CEN.
Yerine Geçen : TS EN 1672-2 :2021;  
Tadil Edilen : TS EN 1672-2 :2007;  
Yararlanılan Kaynak : EN 1672-2:2005+A1:2009
Uluslararası Karşılıklar : EN 1672-2+A1-EQV; DIN EN 1672-2+A1-EQV; NF U60-011-2-EQV
Tercüme Edildiği STD : EN 1672-2+A1
ICS Kodu : 67.260 Gıda Sanayi Alet ve Makinaları
Atıf Yapılan STD : TS 6212 EN ISO 4288 :1999;  TS EN ISO 12100-1 :2007;  TS EN ISO 12100-2 :2006;  
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr, en, fr, de
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 35
Fiyatı : 280,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-