Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
İptal Standard
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 1330      
Kabul Tarihi : 18.04.2006
İptal Tarihi : 30.09.2021
Hazırlık Grubu : Mamul Gıdalar İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
Başlık : Yoğurt
Başlık (İng) : Yoghurt
Kapsam : Bu standard yoğurdu kapsar.Şekerli, meyveli, aromalı, süzme, diyet, probiyotik vb nitelikteki yoğurtları kapsamaz
Kapsam (İng) : This standard specifies plain yoghurt . It does not cover sugar added, fruit added, aromatic, strained, diet, probiotic etc. yoghurt.
Yerini Aldığı : TS 1330 :1999 (-);;  
Yerine Geçen : TS 1330 :2021;  
Tadil Eden : TS 1330/T1 :2009;  TS 1330/T2 :2015;  TS 1330/T3 :2016;  TS 1330/T4 :2020;  
Yararlanılan Kaynak : 1.ANONYMOUS 2001. Türk Gıda Kodeksi. Fermente Sütler Tebliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, resmi gazete tarih: 03.09.2001- sayı: 24512/Tebliğ no: 2001-21.2)ANONYMOUS 1998. Geleneksel süt ürünleri. Ed. Mehmet Demirci. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu 21-22 Mayıs 1998- Tekirdağ. Milli Prodüktivite yayınları No:621., Ankara.3)DEVECİ, O., SALİH, Z.A., SEZGİN, E. 2004. A Study on Some Characteristics of Light Yogurt Marketed in Ankara. International Dairy Symposium “Recent Developments in Dairy Science and Technology”. Procedings. May. 24-28. Isparta, Turkey.4)KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol I: Origins and Principles. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728.5)KOSKOWSKI, F. V. AND MISTRY, V. V. 1997. Cheese and Fermented Milk Foods. Vol II: Procedures and Analysis. Third Edition. Cornell University, Ithaca, New York, p. 728.6)METİN, M. ve ÖZTÜRK, G.F. 2002. Süt ve mamülleri analiz yöntemleri (Duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler). Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları No: 24. Ege Meslek Yüksekokulu Basımevi, Bornova, İzmir.7)SEZGİN, E. Tarihsiz. Yoğurt Teknolojisi. Yoğurt Teknolojisi Ders Notları, yayımlanmamış, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara.8)TAMIME, A.Y., ROBINSON, R.K. 1985. Yoghurt. Science and Technology. First Edition. Pergamon Press Ltd. Headington Hill Hall, Oxford OX3 0X3, England.9)WALSTRA, P., GEURTS, T.J., NOOMEN, A., JELLEMA, A., BOEKEL-VAN, M.A.J.S. 1999. Dairy Technology. Principles of milk properties and processes. ISBN 0-8247-0228-x. New York, NY, 10016.
ICS Kodu : 67.100.99 Diğer Süt Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 545 :1967;  TS 1018 :2002;  TS 1019 :2002;  TS 1329 :2005;  TS 2104 :1975;  TS 2530 EN ISO 707 :1999;  TS 3606 :1997;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS ISO 6611 :1996;  TS 6930 :1989;  TS 6931 :1989;  TS 7101 :1989;  TS 7436 :1989;  TS 9700 :1992;  TS 10935 :1993;  TS 11044 :2002;  TS 11046 :2002;  TS ISO 11866-1 :2002;  TS ISO 11866-2 :2002;  TS ISO 11866-3 :2002;  TS EN 13806 :2002;  TS 11045 :2002;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
Sayfa Sayısı : 15
Fiyatı : 250,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-