Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
TÜRK STANDARDI
TS No : TS 1018      
Kabul Tarihi : 29.04.2002
Hazırlık Grubu : Ziraat İhtisas Grubu
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : İnek sütü- Çiğ
Başlık (İng) : Cow milk- Raw
Kapsam : Bu standard, çiğ inek sütünün tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir.
Kapsam (İng) : This standard is about definition, classification, properties, sampling, experimental analysis and marketing of raw cow milk.
Yerini Aldığı : TS 1018 :1994;  
Tadil Eden : TS 1018/T1 :2003;  TS 1018/T2 :2017;  TS 1018/T3 :2020;  
Yararlanılan Kaynak : 1) ADAM, R.C. 1974. İnek Sütü. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 195, Bornova, İzmir. 2) BERG, J.C.T. 1990. Tropikal ve Subtropikal İklim Bölgelerinde Süt Teknolojisi. Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Yayımı (Çeviren Alhas Başaran). Ankara. 3) ANONYMOUS, 1963. İnternational Dairy Federation. 158 4) KAPTAN N. 1986. Süt Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:969, Ankara. 5) KURT A. 1999. Süt ve Mamülleri Muayene ve Analiz Metodları. Atatürk Üniversitesi Yayınları,
ICS Kodu : 67.100.10 Süt ve İşlem Görmüş Süt Ürünleri
Atıf Yapılan STD : TS 8907 :1991;  TS 8189 :1990;  TS 2104 :1975;  TS 545 :1967;  TS 2530 :1977;  TS 3447 :1979;  TS 9497 :1991;  TS ISO 6610 :1996;  TS EN ISO 3696 :1996;  TS EN ISO 13366-3 :2001;  TS 6582-2 EN ISO 6888-2 :2001;  TS 3271 :2001;  TS 11360 :1994;   : (TS EN ISO 11816-1:2002);;  
Cen/Cenelec : -
Dili : tr
Renk Durumu :
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 14
Fiyatı : 280,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-