Logo
 
Standard Arama
Standard Arama Sisteme Giriş
Standard Detayı
Geri |< << >> >|
TÜRK STANDARDI
TS No : TS EN ISO 22000      
Tercüme Tarihi : 2.05.2019
Kabul Tarihi : 19.11.2018
Hazırlık Grubu : TK-16: Mühendislik Hizmetleri Teknik Komitesi
Doküman Tipi :
Yürürlük Durumu : U (Yürürlükteki Standard/Standard)
Başlık : Gıda güvenliği yönetim sistemleri — Gıda zincirindeki kuruluşlar için şartlar
Başlık (İng) : Food safety management systems -- Requirements for any organization in the food chain
Kapsam : Bu doküman, gıda zincirinde doğrudan veya dolaylı olarak yer alan bir kuruluşun aşağıdakileri gerçekleştirmesine olanak sağlanması amacıyla teşkil edilecek gıda güvenliği yönetim sistemi (GGYS) gerekliliklerini kapsar: a)ürün ve hizmetleri kullanım amaçlarına uygun ve güvenli bir şekilde sağlayan bir GGYS’nin planlanması, uygulanması, işletilmesi, sürdürülmesi ve güncellenmesi; a)geçerli yasal ve düzenleyici gıda güvenliği gerekliliklerine uygunluğun gösterilmesi; b)karşılıklı olarak kabul edilen müşteri gıda güvenliği gerekliliklerinin incelenerek değerlendirilmesi ve bunlara uygunluğun gösterilmesi; c)gıda güvenliği konularının, gıda zinciri içerisindeki ilgili taraflara etkili bir şekilde iletilmesi; d)kuruluşun, belirtilen gıda güvenliği politikasına uygun olmasının sağlanması; e)ilgili taraflara uygunluğun gösterilmesi; f)kuruluş GGYS'sinin dış bir kuruluş tarafından belgelendirilmesi veya tescil edilmesi veya bu dokümana uygunluğunun bir öz değerlendirmesinin veya öz beyanının yapılması.
Kapsam (İng) : This document specifies requirements for a food safety management system (FSMS) to enable an organization that is directly or indirectly involved in the food chain: a) to plan, implement, operate, maintain and update a FSMS providing products and services that are safe, in accordance with their intended use; b) to demonstrate compliance with applicable statutory and regulatory food safety requirements; c) to evaluate and assess mutually agreed customer food safety requirements and to demonstrate conformity with them; d) to effectively communicate food safety issues to interested parties within the food chain; e) to ensure that the organization conforms to its stated food safety policy; f) to demonstrate conformity to relevant interested parties; g) to seek certification or registration of its FSMS by an external organization, or make a self-assessment or self-declaration of conformity to this document.
Yerini Aldığı : TS EN ISO 22000 :2006;  TS EN ISO 22000/AC :2006;  TS EN ISO 22000 :2006;  
Tadil Eden : TS EN ISO 22000/D1 :2019;  TS EN ISO 22000/A1 :2024;  
Yararlanılan Kaynak : EN ISO 22000:2018
Uluslararası Karşılıklar : 22000-EQV
Tercüme Edildiği STD : 22000
ICS Kodu : 03.100.70 Yönetim Sistemleri; 67.020 Gıda Sanayi Prosesleri
Cen/Cenelec : CEN
Dili : tr
Renk Durumu : Siyah-Beyaz
Uygulama Durumu : Yürürlükte
Sayfa Sayısı : 55
Fiyatı : 310,00 TL + %10 Kdv
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW)-