|
Standard Detayı
|
Geri
|<
<<
>>
>|
|
TÜRK STANDARDI
|
TS No :
|
TS EN ISO 22000
|
|
Tercüme Tarihi :
|
2.05.2019
|
Kabul Tarihi :
|
19.11.2018
|
Hazırlık Grubu :
|
TK-16: Mühendislik Hizmetleri Teknik Komitesi |
Doküman Tipi :
|
|
Yürürlük Durumu :
|
U (Yürürlükteki Standard/Standard) |
Başlık :
|
Gıda güvenliği yönetim sistemleri — Gıda zincirindeki kuruluşlar için şartlar |
Başlık (İng) :
|
Food safety management systems -- Requirements for any organization in the food chain |
Kapsam :
|
Bu doküman, gıda zincirinde doğrudan veya dolaylı olarak yer alan bir kuruluşun aşağıdakileri gerçekleştirmesine olanak sağlanması amacıyla teşkil edilecek gıda güvenliği yönetim sistemi (GGYS) gerekliliklerini kapsar:
a)ürün ve hizmetleri kullanım amaçlarına uygun ve güvenli bir şekilde sağlayan bir GGYS’nin planlanması, uygulanması, işletilmesi, sürdürülmesi ve güncellenmesi;
a)geçerli yasal ve düzenleyici gıda güvenliği gerekliliklerine uygunluğun gösterilmesi;
b)karşılıklı olarak kabul edilen müşteri gıda güvenliği gerekliliklerinin incelenerek değerlendirilmesi ve bunlara uygunluğun gösterilmesi;
c)gıda güvenliği konularının, gıda zinciri içerisindeki ilgili taraflara etkili bir şekilde iletilmesi;
d)kuruluşun, belirtilen gıda güvenliği politikasına uygun olmasının sağlanması;
e)ilgili taraflara uygunluğun gösterilmesi;
f)kuruluş GGYS'sinin dış bir kuruluş tarafından belgelendirilmesi veya tescil edilmesi veya bu dokümana uygunluğunun bir öz değerlendirmesinin veya öz beyanının yapılması. |
Kapsam (İng) :
|
This document specifies requirements for a food safety management system (FSMS) to enable an organization that is directly or indirectly involved in the food chain:
a) to plan, implement, operate, maintain and update a FSMS providing products and services that are safe, in accordance with their intended use;
b) to demonstrate compliance with applicable statutory and regulatory food safety requirements;
c) to evaluate and assess mutually agreed customer food safety requirements and to demonstrate conformity with them;
d) to effectively communicate food safety issues to interested parties within the food chain;
e) to ensure that the organization conforms to its stated food safety policy;
f) to demonstrate conformity to relevant interested parties;
g) to seek certification or registration of its FSMS by an external organization, or make a self-assessment or self-declaration of conformity to this document. |
Yerini Aldığı :
|
TS EN ISO 22000 :2006; TS EN ISO 22000/AC :2006; TS EN ISO 22000 :2006; |
Tadil Eden :
|
TS EN ISO 22000/D1 :2019; TS EN ISO 22000/A1 :2024; |
Yararlanılan Kaynak :
|
EN ISO 22000:2018 |
Uluslararası Karşılıklar :
|
22000-EQV |
Tercüme Edildiği STD :
|
22000 |
ICS Kodu :
|
03.100.70 Yönetim Sistemleri; 67.020 Gıda Sanayi Prosesleri |
Cen/Cenelec :
|
CEN |
Dili :
|
tr |
Renk Durumu :
|
Siyah-Beyaz |
Uygulama Durumu :
|
Yürürlükte |
Sayfa Sayısı :
|
55 |
Fiyatı :
|
310,00 TL + %10 Kdv |
Çakışan Standart Varsa İptal Tarihi (DOW) | - |
|